Springen naar inhoud

Vernieuwde lay-out

Geplaatst door Miels, in Over Wetenschapsforum 24 april · 1189 keer bekeken

Enkele weken geleden heeft een grote update van Wetenschapsforum plaats gevonden, onder andere met betrekking tot de lay-out. Er is gekozen voor een zakelijke, moderne stijl. Het accent van onze site ligt immers op de inhoud. Voor Wetenschapsforum dus geen schreeuwende kleuren of tierelantijntjes, maar overzichtelijkheid en goed leesbare berichten.

Voor de homepage is voor een volledig nieuw concept gekozen. Voorheen was de homepage niet meer dan een lange lijst van de fora van Wetenschapsforum. Voor de vaste gebruikers van Wetenschapsforum was daar wellicht niets mis mee, maar nieuwe gebruikers schrok het soms af. Bovendien lieten we hiermee een kans schieten: de homepage is immers de plek bij uitstek voor een overzicht van forummededelingen, nieuwsberichten en een overzicht van de vakgebieden en activiteit elders op de site.

Om het overzicht te bevorderen hebben we op de homepage wel een aantal fora laten vervallen. Deze bestaan deze nog wel, maar je zal er een keer extra voor moeten klikken (namelijk op de knop "Forum", bovenaan iedere pagina).

Wat je binnenkort nog kan verwachten zijn extra blokken met informatie die in de kantlijn getoond zullen worden. Daarin wordt je ofwel gewezen op pagina's die gerelateerd zijn aan de pagina die je op dat moment leest, of die juist iets heel anders onder de aandacht brengen wat je hopelijk kan inspireren. Daarmee worden gebruikers gestimuleerd om meer binnen een bepaald onderwerp te weten te komen, of juist om zich te verbreden.

Ook wij moeten nog wennen aan ons nieuwe jasje en zijn nog druk in de weer met het uitwerken van onderdelen. Zoals dat gaat met alle nieuwe kleding moet het zich even naar je vormen, maar na verloop van tijd valt het al soepel. Maar we voelen ons al direct helemaal top met onze nieuwe outfit! We zijn ook benieuwd naar jouw reactie, dus laat hieronder je bericht achter.

Overigens geldt ook wat betreft de lay-out: niets of niemand is perfect. Dus kom je fouten tegen, meld ze dan vooral! Hier lees je meer...