Springen naar inhoud

ForummededelingenPluimdrager Wdeb

Geplaatst door Jorim, 11 juni · 2270 keer bekeken

Pluimdrager Wdeb Sinds een goede 7 jaar is Wdeb aanwezig op het Wetenschapsforum. In deze zeven jaren heeft hij vele gebruikers geholpen op scheikundig gebied met zijn raad en behulpzame manier van uitleggen. Deze acties zijn het team niet ontgaan, daarom willen wij Wdeb graag de eretitel van Pluimdrager gunnen als verdienste voor zijn significante bijdragen aan het for...


Pluimdrager Pinokkio

Geplaatst door Miels, 13 juli · 5296 keer bekeken

Pluimdrager Pinokkio Er lopen veel gebruikers rond op dit forum die anderen met veel kennis en zorg een stapje verder helpen. Hen zijn we uiteraard allemaal dankbaar.
 
Maar zo af en toe is er een gebruiker die daarin zo ver gaat dat we deze extra in het zonnetje willen zetten. Er zijn namelijk van die regelmatige gebruikers die nooit zo opvallen, maar zo stiekem door de...


Spam via 'Persoonlijke berichten'

Geplaatst door Jorim, 12 juni · 3157 keer bekeken

Wanneer je actief bent op Wetenschapsforum krijg je toegang tot het 'Persoonlijke berichten' systeem waarbij je buiten de fora om berichten kan uitwisselen met andere gebruikers. Recentelijk heeft een nieuw 'lid' dit systeem flink misbruikt en ongeveer 2000 spam-berichten uitgestuurd. Deze berichten zijn reeds verwijderd, maar verstuurde 'reminders' via m...


App-software geupdated

Geplaatst door Miels, 18 december · 2338 keer bekeken

Je kan ons forum ook raadplegen met behulp van de app Tapatalk (voor Android of voor iOS ). Zojuist is de software aan onze kant bijgewerkt naar de laatste versie, hierin zijn vooral diverse issues hersteld.


Update forumsoftware geslaagd

Geplaatst door Miels, 25 november · 4331 keer bekeken

Zojuist is een kleine update van de forumsoftware uitgevoerd. Daarmee zijn we weer helemaal up to date wat betreft de beveiliging en zijn wat kleine bugs hersteld. Dit alles zou geen nadelige gevolgen moeten hebben voor het gebruik. Dat hebben we ook getest, en we hebben geen fouten kunnen vinden. Laat het vooral weten als we onverhoopt iets hebben gemist!


Plaats je oproep op ons prikbord

Geplaatst door Miels, 17 november · 3826 keer bekeken

Zojuist hebben we het prikbordforum geopend. Het is de plek voor oproepjes van onze gebruikers, mocht je iets aan willen bieden of juist ergens naar op zoek zijn. Misschien heb je een bijna antiek wiskundeboek van je opa in de aanbieding waarmee je misschien iemand blij kan maken, of wellicht ben je op zoek naar laboratorium glaswerk voor een experiment....


Werkzaamheden performance afgerond

Geplaatst door Miels, 17 oktober · 2266 keer bekeken

De afgelopen week is er gesleuteld aan de snelheid van onze server. Zojuist zijn die werkzaamheden afgerond, met als gevolg dat pagina's op het forum sneller laden. Hopelijk maakt dat jullie verblijf op Wetenschapsforum nog prettiger!
 
Voor de geïnteresseerden wat technische achtergronden:
MySQL is vervangen door MariaDB
Nginx reverse proxy aan...


Fix je Facebook-avatar

Geplaatst door Miels, 06 oktober · 1906 keer bekeken

Al geruime tijd kan je je op dit forum registeren via Facebook. Je krijgt zo makkelijk & snel een account. Dat had echter als probleem dat je avatar (de foto naast je berichten) niet goed mee kwam. Dat is zojuist hersteld: voor alle gebruikers die vanaf nu via Facebook een account aan maken zal dat goed gaan.
 
Het bleek echter niet mogelijk om b...


Komende tijd kans op nachtelijk onderhoud

Geplaatst door Miels, 04 oktober · 1825 keer bekeken

We zijn recent een project gestart om de performance van onze website verder te verbeteren. Hiervoor zullen met enige regelmaat aanpassingen aan de server nodig zijn, en wel van dien aard dat de site dan even niet bereikbaar is. Uiteraard proberen we dit zo te plannen dat er zo min mogelijk mensen last van hebben.
 
We zullen alle down time beperken...


Nieuwsbrief september verstuurd

Geplaatst door Miels, 11 september · 1316 keer bekeken

Zojuist is de 4e editie van onze nieuwsbrief van dit jaar verstuurd. Mocht je hem online willen lezen, je kan hem hier vinden. Lees meer over rijst en de mens die evenveel genen hebben; van brein naar brein mailen; WorldView-3 stuurt eerste foto's; draadloze elektriciteit en meer.


(Gratis) doneren

Geplaatst door Miels, 30 juli · 1636 keer bekeken

Je kan tegenwoordig een donatie aan Wetenschapsforum doen zonder dat het je iets kost!
 
De mogelijkheid bestaat al een tijd, maar het leek ons -na een tip van een gebruiker- goed om nog eens onder de aandacht te brengen: We hebben een partnerverband met Bol.com, waardoor we een kleine provisie ontvangen voor artikelen die daar worden verkocht aan m...


Storing van vandaag verholpen

Geplaatst door Miels, 30 juni · 1478 keer bekeken

Vandaag is vrijwel de gehele dag het forum niet bereikbaar geweest door een storing. Zojuist is gelukkig alles weer hersteld. Mogelijk zijn berichten geplaatst tussen 2:00 en 9:00 vanmorgen verloren gegaan.
 
Excuses voor het ongemak! We zullen de oorzaak nog achterhalen om te bekijken of dit zich mogelijk kan herhalen (en zo ja, dan gaan we dat uite...


Nieuwsbrief juni verstuurd

Geplaatst door Miels, 19 juni · 1040 keer bekeken

Zojuist is de 4e editie van onze nieuwsbrief van dit jaar verstuurd. Mocht je hem online willen lezen, je kan hem hier vinden.


Gezocht: Inspiratie voor de kantlijn

Geplaatst door Miels, 16 juni · 1904 keer bekeken

Sinds de update hebben we naast iedere pagina op Wetenschapsforum een "kantlijn" waarin we een aantal blokken met links tonen. Dat zijn nu de laatste vier nieuwsberichten, een lijstje nieuwe topics die over het gehele forum zijn geplaatst, de laatste forummededelingen en -let op, mocht je het nog niet weten- een aantal vacatures.
 
Maar die kantlijn...


Storing hersteld

Geplaatst door Miels, 05 juni · 780 keer bekeken

De laatste tijd worden we (te) regelmatig getroffen door storingen. Oorzaak lijkt de belasting van de SQL-server, en specifieke tabellen in het bijzonder. Helaas zijn deze issues lastig te testen, omdat ze alleen optreden als de site druk bezocht wordt. Wat technische achtergrond: Een waarschijnlijke oplossing is geïmplementeerd door de meest kwetsba...


Bugtracker verplaatst

Geplaatst door Miels, 26 mei · 806 keer bekeken

Bijna twee maanden geleden hebben we een grote update gehad van het forum en de server. Ondanks tests blijken daar in de praktijk altijd nog onvolkomenheden in te zitten, vandaar dat we een bugtracker in het leven hadden geroepen. Om het doen van een melding laagdrempelig te maken hadden we een link naar de bugtracker een prominente plek bovenaan iedere p...


Storing hersteld

Geplaatst door Miels, 20 mei · 1628 keer bekeken

Voor het eerst in ruim 10 jaar hebben we er onvoorzien gedurende een relevante periode uit gelegen. Door een menselijke vergissing heeft het forum er vandaag vrijwel de gehele dag uit gelegen. Bij het herstellen daarvan bleek een benodigde recente backup ook nog corrupt. Uiteindelijk hebben we het tot de volgende situatie kunnen herstellen:
van de bericht...


OK! Waarderingssysteem ingevoerd

Geplaatst door Miels, 07 mei · 1304 keer bekeken

OK! Waarderingssysteem ingevoerd Zojuist hebben we een waarderingssysteem ingevoerd. Bij ieder bericht staat (rechts onderin) een "OK!"-knop, waarmee je kan aangeven dat je het bericht OK vindt. Zo kan je op een makkelijke en inzichtelijke manier aangeven dat je het eens bent met iemand, of dat je zijn/haar bericht waardeert.
 
In beginsel kan je per dag kan maximaal 10 berichten OK...


Forum geŁpdatet en naar nieuwe server

Geplaatst door Miels, 06 april · 2290 keer bekeken

Zo, het varkentje is gewassen. Na maanden van voorbereiding is dit weekend het forum zowel geüpdatet, als dat we naar een nieuwe server zijn verhuisd. Daarbij is natuurlijk ook het uiterlijk flink onder handen genomen, en dat springt altijd het meest in het oog. Hopelijk bevalt het nieuwe design je!
 
We zijn wat meer complicaties tegen gekomen...


Onderhoud op 5-6 april

Geplaatst door Miels, 26 maart · 1347 keer bekeken

De afgelopen maanden zijn we achter de schermen erg druk geweest met het voorbereiden van een update van de forumsoftware. Binnenkort is het dan zover: Vanaf zaterdag 5 april rond 18:00 tot zondagavond zal het forum niet bereikbaar zijn zodat we de nieuwe versie uit kunnen rollen.

In grote lijnen zullen we het volgende gaan doen:
Updaten van de forumsof...


Mei 2019

Z M D W D V Z
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26 2728293031 

Recente reacties

CategorieŽn