Wat is de beste universiteit voor biologie?

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer

Wat is de beste universiteit voor biologie?

Hallo,

Ik zit in 5 vwo en wil hierna biologie gaan studeren. Weten jullie of er nog grote kwaliteitsverschillen tussen de Nederlandse universiteiten zijn. Zijn er biologieopleidingen die beter zijn dan andere of die op een bepaald gebied echt beter zijn? Als je hun foldertjes leest zijn ze namelijk allemaal 'topuniversiteit'. Ik wil later het lieftst het onderzoek in, wat weet ik nog niet precies, maakt het dan ook nog uit welke universiteit je kiest?

Bedankt,

Gijsbert

Gebruikersavatar
Berichten: 824

Re: Wat is de beste universiteit voor biologie?

Je kunt hiervoor de jaarlijkse Elseviers-enquête raadplegen. De laatste paar jaar staat Groningen bovenaan, maar ik denk niet dat de kwaliteitsverschillen erg groot zijn. Wel zou je kunnen kijken welke richtingen goed vertegenwoordigd zijn bij welke universiteit, als je al ongeveer weet welke kant je op wilt.
Ik wou dat ik een elektron was, dan kon ik altijd paren

Gebruikersavatar
Berichten: 740

Re: Wat is de beste universiteit voor biologie?

goede raad beslis welke subtak jou intereseerd en zoek naar die universitiet.

een voorbeeld als je in België met zoogdieren wil werken ga aub niet naar Gent, maar ben je geïntreseerd in invertebraten of Nematoden dan is er nergens in de wereld een beter plaatsje...

Zo heeft Antwerpen een zoo en dus mogelijkheid om op vertebraten te werken.

Dus beslis wat je tof vind en zoek dan voor een universiteit met onderzoeks groepen die die beesten bestuderen.

xd

Re: Wat is de beste universiteit voor biologie?

Met het nieuwe BaMa-systeem in Nederland kun je overal een Master volgen, dus kies voor je Bachelor vooral een universiteit waar de sfeer je aanspreekt, waar je het beste gevoel bij hebt. Als ze daar niet de richting hebben die je wilt, kun je heel makkelijk naar een andere uni voor je specialisatie.

Ik studeer zelf Biologie in Utrecht en ben daar erg over te spreken, maar je moet het natuurlijk helemaal zekf uitzoeken.

Succes in ieder geval!

Gebruikersavatar
Berichten: 193

Re: Wat is de beste universiteit voor biologie?

Ben dit jaar ook naar verschillende universiteiten wezen kijken voor biologie. Heb voor utrecht gekozen omdat hier naar mijn smaak de sfeer het beste is. Ook qua reistijd kwam het voor mij goed uit. Heb ook naar de uitslagen van de elsevier gekeken maar daar zat niet heel veel verschil tussen de verschillende universiteiten. Ik hoop dat m'n keuze de goede blijkt te zijn. Maar dat merken we volgend jaar wel he :wink:
Weet wat je zegt... Maar zeg niet alles wat je weet

Reageer