Springen naar inhoud

Wat is de beste universiteit voor biologie?


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 29 mei 2005 - 12:59

Hallo,

Ik zit in 5 vwo en wil hierna biologie gaan studeren. Weten jullie of er nog grote kwaliteitsverschillen tussen de Nederlandse universiteiten zijn. Zijn er biologieopleidingen die beter zijn dan andere of die op een bepaald gebied echt beter zijn? Als je hun foldertjes leest zijn ze namelijk allemaal 'topuniversiteit'. Ik wil later het lieftst het onderzoek in, wat weet ik nog niet precies, maakt het dan ook nog uit welke universiteit je kiest?

Bedankt,

Gijsbert

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bas

  Bas


 • >250 berichten
 • 824 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 mei 2005 - 13:04

Je kunt hiervoor de jaarlijkse Elseviers-enquête raadplegen. De laatste paar jaar staat Groningen bovenaan, maar ik denk niet dat de kwaliteitsverschillen erg groot zijn. Wel zou je kunnen kijken welke richtingen goed vertegenwoordigd zijn bij welke universiteit, als je al ongeveer weet welke kant je op wilt.
Ik wou dat ik een elektron was, dan kon ik altijd paren

#3

Dino

  Dino


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 juni 2005 - 13:24

goede raad beslis welke subtak jou intereseerd en zoek naar die universitiet.

een voorbeeld als je in België met zoogdieren wil werken ga aub niet naar Gent, maar ben je geïntreseerd in invertebraten of Nematoden dan is er nergens in de wereld een beter plaatsje...

Zo heeft Antwerpen een zoo en dus mogelijkheid om op vertebraten te werken.

Dus beslis wat je tof vind en zoek dan voor een universiteit met onderzoeks groepen die die beesten bestuderen.

xd

#4


 • Gast

Geplaatst op 04 juni 2005 - 19:32

Met het nieuwe BaMa-systeem in Nederland kun je overal een Master volgen, dus kies voor je Bachelor vooral een universiteit waar de sfeer je aanspreekt, waar je het beste gevoel bij hebt. Als ze daar niet de richting hebben die je wilt, kun je heel makkelijk naar een andere uni voor je specialisatie.
Ik studeer zelf Biologie in Utrecht en ben daar erg over te spreken, maar je moet het natuurlijk helemaal zekf uitzoeken.
Succes in ieder geval!

#5

Diesel Power

  Diesel Power


 • >100 berichten
 • 193 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 juni 2005 - 19:38

Ben dit jaar ook naar verschillende universiteiten wezen kijken voor biologie. Heb voor utrecht gekozen omdat hier naar mijn smaak de sfeer het beste is. Ook qua reistijd kwam het voor mij goed uit. Heb ook naar de uitslagen van de elsevier gekeken maar daar zat niet heel veel verschil tussen de verschillende universiteiten. Ik hoop dat m'n keuze de goede blijkt te zijn. Maar dat merken we volgend jaar wel he :wink:
Weet wat je zegt... Maar zeg niet alles wat je weet

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures