Springen naar inhoud

elektrochemische werking van de hersenen


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 30 mei 2005 - 20:17

Ik heb een vraag waar ik verder op het net niet uitkom:

een hersenneuron werkt elektrochemisch met een bepaald actiepotentiaal. via een elektrisch en daarna chemisch signaal (dmv neurotransmitters) wordt een signaal doorgegeven.
ik heb ooit ergens gehoord dat als je alle actiepotentialen van één moment bij elkaar op zou tellen, dat je dan genoeg stroom zou hebben om een lampje te kunnen laten branden. Ik heb het dus niet over het stroomverbruik per cel of per SERIE cellen maar de totale stroomopwekking van het brein.

Klopt dit ?? het antwoord is voor mij erg belangrijk omdat ik een boek aan het schrijven ben en deze stelling wetenschappelijk wil onderbouwen.
alvast bedankt voor alle reacties. alle feedback is welkom.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6850 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 31 mei 2005 - 21:08

owever, the basic mechanism of neural function is electrochemical, and it has been estimated that the net electrical potential in the brain is about enough to light (and maintain) a 10w lamp.

van http://www.sciencefo...php/t-5843.html

Meer kan ik ook niet zo snel vinden. Ik heb geen idee hoe betrouwbaar dit is, er zijn nogal wat andere antwoorden in dezelfde post die absolute onzin zijn.....

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures