Springen naar inhoud

[scheikunde] stoffen verwarmen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wingeddrac0

    Wingeddrac0


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2009 - 14:43

Hallo,

ik heb voor scheikunde een aantal opdrachten gekregen die ik moet uitvoeren, maar aangezien het nog een tijdje kan duren voordat ik met het experiment kan beginnen, dacht ik dat jullie vast wel konden "voorspellen" wat er gebeurd. :D

Ik moet een kaliumnitraatoplossing in een reageerbuis verwarmen en beschrijven wat ik zie, wat er is gebeurd en daarvan een vergelijking opstellen. Nu heb ik na wat gegoogle uitgevonden dat (denk ik) kristallisatie zal gaan optreden dat een zout zal blijven liggen in de reageerbuis en dat er een gas zal ontstaan. Zou ik jullie mogen vragen wat er gaat gebeuren?
en een vergelijking zou helemaal mooi zijn, maar iedere hulp is welkom.

De volgende opdracht is hetzelfde behalve dat de oplossing nu AmmoniumSulfaat is.De twee andere opdrachten hebben volgens mij nauwelijks iets met reacties te maken ( op het verbranden na dan).
We moeten een stuk vliegertouw laten onderdompelen in een kaliumnitraatoplossing, laten drogen, en daar op een uiteinde aantsteken. Vervolgens moeten we het vliegertouw in verschillenden houdingen houden (dwz horizontaal, verticaal, vlam boven, vlam onder etc). Alle waarnemingen moeten we opschrijven.

De volgende opdracht, exact hetzelfde maar nu moet het vliegertouw in een Ammoniumsulfaatopslossing ondergedompeld worden.

Ook moeten we een normaal stuk vliegertouw aansteken en kijken wat er gebeurd (het zal verbranden ;) ).
Uit de ? verschillende ? manier van brandden moeten we uit kunnen maken hoe een vliegertouw in elkaar steekt...


Alvast bedankt voor elk antwoord,
en sorry voor de lange post :D

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures