Springen naar inhoud

[sociologie] Worden meer vrouwen bi?


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 14 april 2003 - 08:54

Soms vraag ik me af of ik nou gek ben,of dat vrouwen zoow erg aan het veranderen zijn. Het lijkt onder vrouwen namelijk steeds normaler te worden om BI te zijn. Niet dat ik het erg vindt hoor!! vind het juist wel leuk, maar vraag me wel af hoe het komt. Het lijkt bijna trendy te worden.

Is het wetenschappelijk te verklaren?

Zou het komen doordat vrouwen door de emancipatie steeds meer op mannen gaan lijken en daar door op hun eigen sekse gaan vallen? Of komt het doordat het normaal gemaakt wordt door de samenleving door het te vertonen in veel bekeken programma's (zoals GTST) ?

Glenn

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Dino

  Dino


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 april 2003 - 09:58

nee simpeler. Der is geen taboe over vrouwen die hand in hand lopen, meisjes doen dat ook om lastige kerels af te schrikken. Dit heeft meer mogelijk tot contact, meisjes kunnen vlugger in een vriendin haar armen liggen ofzo.

Twee vrouwen staan al miljoenen jaren in voor het dorp. Verzamelen van vruchten ze moeten ook het dorp en kinderen verdedigen.
Dit heeft bepaalde specialisaties teweeg gebracht
Vrouwen communiceren beter(een jager moet niets zeggen! een plukker moet organiseren), hebben een breeder zicht, en hun zintuigen zijn gevoeliger. (bijde om beter gevaar op te merken).

Wat heeft dit te maken met bisexualiteit? Tja meisjes kunnen vlugger opmerken als iemand iets voor hen heeft=> meer kans tot uit komen.
Ze zijn ook gewoon om met vrouwen samen te leven.

Mannen zaten in een jacht eenheid, gevoel en tederheid kaonden je leven kosten! =>intiemiteit niet zo gewensd.

Dit zijn volgens mij de redenen
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

#3

merlijn

  merlijn


 • >25 berichten
 • 83 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juli 2003 - 11:35

misschien is het ook wel de schuld van ons mannen...
wij mannen vallen op een bepaalde groep vrouwen. laten we deze voor het gemak "mooi" noemen.
dit heeft als resultaat dat de groep "minder mooi" ook minder aandacht van onze groep mannen krijgt. logischerwijs zoeken deze minder mooie vrouwen het dan toch OOK bij elkaar !!! :wink:
It's just an illusion !

#4


 • Gast

Geplaatst op 14 juli 2003 - 21:49

Ik ben het met Merlijn eens. Ik heb eens in NRC-Handelsblad gelezen dat homofiel zijn vroeger de uitkomst was voor onderhouden van het gezin van broer of zus. Op 1 of andere manier was het niet interessant dat het vrouwen (bi) waren. Waarschijnlijk omdat vrouwen zowiezo al voor het gezin zorgden en het veel belangrijker is dat er veel kinderen geboren werden). De preciese reden is mij ontschoten.

Zelf heb ik het idee dat vrouwen bi worden door een omstandigheid. Verkeerde vriendjes of traumatische ervaringen met gezinsleden.

#5

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 14 juli 2003 - 23:35

Dat meer meisjes, jonge vrouwen bi geraken is geheel een modetrend. Er heerst gewoon helemaal geen taboe op. Niet dat het vroeger anders was hoor. Vroeger praatten meisjes ook dag in dag uit over jongens, en zoenen en sex, en dan werd er natuurlijk wel wat geexperimenteerd.

Als je als twee meisjes elkaar kust krijg je gewoon het hele cafee plat, aandacht voor tien.

Verder vindt ik Nederlandse meisjes (jonge vrouwen) over geemancipeerd. Het lijkt wel dat ze, vooral door tv, niets anders kunnen zijn dan complete bitches.

Gelukkig is mijn vriendin Amerikaanse, en wel ontzettend lief. Wat in een vriendin zoek ik alleen liefde en geen grote bek.

Ach, eigelijk ben ik ook maar een sociaal contact gestoorde natuurkunde nerd die het andere geslacht nooit heeft begrepen en nooit zal begrijpen.
Mischien maar goed ook. 8)

#6

Dino

  Dino


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 juli 2003 - 22:09

oorsprong van het woord lesbisch: afkomstig van het eiland Lesbos waar vrouwen toen al bi waren en genoten van elkaar. Vrouwen zijn al altijd intiem geweest met elkaar.
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

#7

Hallo1979

  Hallo1979


 • >1k berichten
 • 1172 berichten
 • VIP

Geplaatst op 01 augustus 2003 - 19:46

Dan ga je voorbij aan het feit dat het in die tijd (de tijd van oude grieken en nog meer van de romeinen later) ook mannen openlijk bewonderd werden door mannen en er vele bordelen waren waar ook mannen met mannen sexten, dus historisch gezien hebben vrouwen niet een grotere drang naar bisexualiteit!!

Zowiezo denk ik niet dat vrouwen onafhankelijk van mannen kunnen evolueren, want een kind bevat beide genen.

Het is volgens mij inderdaad een trend. Ik denk dat meisjes het vaak ook doen om jongens op te geilen, want ik denk dat bijna elke jongen het stoer vind om twee vrouwen te zien zoenen en dat weten vrouwen.

#8


 • Gast

Geplaatst op 04 augustus 2003 - 13:56

Ik denk niet dat het komt omdat mannen op mooie vrouwen vallen. Het is juist andersom. Mannen hebben drang om bij zoveel mogelijk vrouwen zoveel mogelijk kinderen te verwekken. Vrouwen daarintegen willen alleen kinderen van sterke mannen, zodat het kind ook sterk en gezond wordt. Dit was tenminste vroeger zo en volgens mij zijn in de huidige tijd nog steeds verschijnselen waar te nemen die daaruit verklaard kunnen worden. Want waarom sloven mannen zich altijd zo uit om op te vallen?
Misschien is de reden dat veel vrouwen bi zijn wel dat de in huidige maatschappij geen kinderen meer vereist worden, de natuurlijke noodzaak is weg en daardoor krijgen vrouwen ook andere voorkeuren (niet meer alleen sterke mannen). Ik vraag me trouwens af of het alleen bij vrouwen zo is, want volgens mij is het bij mannen precies hetzelfde.
Het echte antwoord kan ik niet geven, want ik begrijp vrouwen nog steeds niet en heb ook de illusie niet dat ik ze ooit zal gaan begrijpen.

#9

AllumaN

  AllumaN


 • 0 - 25 berichten
 • 15 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 07 augustus 2003 - 22:22

Mmm. mischien LIJKT het wel zo dat meer vrouwen bi zijn, omdat jij er meer op let.... :wink:

#10


 • Gast

Geplaatst op 17 oktober 2003 - 03:03

Volgens mij worden hier een aantal zaken door elkaar gehaald...

Ten eerste maakt het feit dat meisjes met elkaar zoenen om mannen op te geilen ze nog niet bi-seksueel. Wat is bi-seksualiteit? Volgens mij gaat dat veel verder en is dat niet iets wat per sé aandacht moet trekken...

Ten tweede vind ik dat uit de geschiedenis weinig te halen valt zoals hierboven is beschreven. Zowel mannen als vrouwen leefden in groepen (mannen in legers, vrouwen als thuisblijvers) en dit heeft de intimiteit niet beïnvloedt. Het is misschien de Harem-gedachte die de taboes verlicht! Mannen die een harem vol (uiteraard -->) vrouwen hadden kregen aanzien, maar of dat voor bi-seksualiteit onder de vrouwen zorgde weet ik niet. Maar in ieder geval hebben daar de vrouwen hun seksleven e.d. met meedere vrouwen gedeeld.

Ten derde zou een verklaring voor bi-seksualiteit onder de vrouwen doen lijken alsof bi-seksualiteit onder de mannen niet natuurlijk is en dat dus alle mannelijke bi-seksuelen "twijfelnichten" zijn. Heel interessant om over na te denken, maar volgens mij hebben ze dezelfde natuurlijke verklaring.

Ik denk dat "openheid", "nieuwsgierigheid", "milieu" en "perceptie" nog altijd de belangrijkste factoren zijn (de eerste drie vormen de vierde). En inderdaad zijn er veel mensen bij wie televisie c.q internet toebehoort aan hun milieu.

Een vierde opmerking:
Ik denk niet eens dat er een toename is van vrouwelijke bi-seksuelen. Toegeven is vergemakkelijkt, dus is het aantal dat toegeeft alleen toegenomen.

Dit vraagt om voortgang van de discussie :shock:

Rutger!

#11


 • Gast

Geplaatst op 19 november 2003 - 16:54

Bisexualiteit is niet toegenomen noch afgenomen. Je ziet het alleen nu meer omdat het door de maatschappij wordt geacepteerd(min of meer).

En je kan niet bi zijn omdat het ´in de mode is´. Kunnen somigen van jullie je al voorstellen om met een man te zoenen(voor de hetero´s) alleen omdat het in is? dit is voor vrouwelijke heteros hetzelfde.


Gegroet, een bi meisje

#12


 • Gast

Geplaatst op 11 februari 2004 - 16:44

Ik denk dat het niet toegenomen is maar de mensen durven er meer voor uit te komen omdat het maatschappelijk getolereerd wordt. Sinds de invoering van het homohuwelijk helemaal.

#13

noortje

  noortje


 • >1k berichten
 • 1210 berichten
 • VIP

Geplaatst op 11 februari 2004 - 19:44

tijdens de romeinen was homoseksualiteit een veel voorkomend iets. Pas later (oa met de opkomst van het christendom) is het allemaal in de verdrukking geraakt.

#14


 • Gast

Geplaatst op 13 februari 2004 - 08:49

Het word nu pas sinds enkele jaren echt geaccepteerd, omdat de maatschappij compleet veranderd is. Vroeger kon je er zelfs voor vervolgd worden dacht ik. Hitler sloot homoseksuelen zelfs op in kampen( terwijl een heleboel van zijn officieren ook homo waren)

#15

noortje

  noortje


 • >1k berichten
 • 1210 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 februari 2004 - 10:12

dat is inderdaad waar van Hitler: maar wil er nog bijzeggen dat er aanwijzingen zijn dat hij misschein zelf homo was.

Of het tegenwoordig echt geaccepteerd wordt? Zeker niet door iedereen. Er zijn er velen die nog steeds zeer negatieve reacties krijgen spijtig genoeg. er zijn nog steeds mensen die die mensen willen gaan bekeren. Het katholieke geloof is er nog steeds radicant tegen. (ze zeggen misschien dat ze ze accepteren in sommige gevallen, maar ze eisen wel volledige onthouding. dat vind ik niet echt een acceptatie).

er gaat dus nog heel veel in deze maatschappij moeten veranderen vooraleer het écht geaccepteerd wordt. De wet accepteerd het nu gelukkig al in Belgie, maar deze is ook beperkt: homo's mogen nog altijd geen kinderen adopteren.
En in heel wat andere landen mogen ze zelfs nog niet eens huwen!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures