Springen naar inhoud

Denktank


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

de verdeler

  de verdeler


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 14 maart 2009 - 11:56

Wie heeft het juiste antwoord op dit vraagstuk:?

GEGEVEN:

Niels en Janet hebben samen 100.000 euro spaargeld.

Niels gaat van dit gezamelijke spaargeld 15.000 euro besteden aan een studie, en daarom neemt Janet ook 15.000 euro op van het gezamelijke geld op voor een eerlijke verdeling.

Na een tijdje blijkt Niels nog 10.000 extra nodig te hebben om de studie af te ronden, en neemt dit bedrag ook weer op van het overgebleven gezamelijke spaargeld. Dit keer wordt er echter verzuimd om ook aan Janet 10.000 euro te geven voor een eerlijke verdeling van het gezamlijke spaargeld.

Helaas gaan het na een tijdje niet goed meer tussen Niels en Janet en ze besluiten uit elkaar te gaan. Het overgebleven gezamelijke delen ze in 2 gelijke delen.

Na een tijdje schiet het bij Janet te binnen dat ze nog 10.000 euro te goed had van de gezamelijke spaarrekening die zij met Niels in het verleden had. Janet neemt met Niels contact op en vertelt het hem. Niels bevestigd dat het inderdaad klopt dat zij nog 10.000 euro van de gezamelijk rekening zou krijgen, (maar dat die inmiddels al in 2 gelijke delen verdeeld was)


GEVRAAGD:

Hoeveel was het restant van het gezamelijke spaargeld ?
Hoeveel moet Niels aan Janet betalen om alles weer kloppend te maken?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jhnbk

  jhnbk


 • >5k berichten
 • 6905 berichten
 • VIP

Geplaatst op 14 maart 2009 - 12:06

We gaan hier verder.
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures