Springen naar inhoud

Implementatie van het forum reglement


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Kritiek

  Kritiek


 • >25 berichten
 • 88 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 18 maart 2009 - 18:40

Hallo allemaal, daar ben ik weer: die poster die zich de mond niet laat snoeren.

De reden dat ik dit feedback topic open is om de implementatie van het forum reglement te bespreken.
Ik heb namelijk iets tegenstrijdigs opgemerkt in twee verschillende beslissingen van het mod team en aan de hand daarvan wil ik iets helder krijgen:

Waarnemingen:

1)

Gezien het feit dat jij, uit naam van 'de mods' toe hebt gegeven dat precies de intentie die mij in de schoenen geschoven wordt bij de mods plaatsvond (en vindt), terwijl dit niet bij mij plaatsvond is projectie bewezen; wat de intentie ook is geweest.

Op dezelfde manier veroordeel jij, uit naam van de mods, mij ook. Als wat iemand doet niet belangrijk is, maar wel hoe dit overkomt, dan zijn alle mods die bij dit beslissingsproces betrokken zijn geweest schuldig. Ook wanneer de intentie wel betrokken wordt in de vergelijking is er sprake van projectie trouwens: het toekennen van een intentie op basis van het eigen referentiekader aan iemand die die intentie niet heeft. Projectie is namelijk het verwarren van de werkingen in de geest met de werkingen in de werkelijkheid en in de werkelijkheid had ik die intentie niet, terwijl jij toe hebt gegeven, uit naam van de mods, dat de mods die intentie wel hadden.

Wat hier gebeurd is:
A) Ik kwam op een bepaalde manier op de mods over. Hierom moest ik mijn gedrag aanpassen. Een nadere analyse is blijkbaar niet gewenst.

2)

Samenvatting ten overvloede: Je vraag (waarvan je maar blijft herhalen dat die is verwijderd) had je op verschillende plekken geplaatst. Je topics zijn samengevoegd, en daarbij ook samengevoegd met een topic van een gebruiker die eerder een soortgelijke vraag stelde. Dat staat nu allemaal onder deze link: http://www.wetenscha...s...st&p=501296 .
Klik er nu eens ook op, dan zie je dat er niets, maar dan ook niets is verwijderd van je posts behalve dubbelposts van jouw kant die in verschillende topics opdoemden en na samenvoeging van jouw topics en die van een ander over hetzelfde onderwerp dus niet meer dubbel hoefden blijven te staan. Alles staat nu gewoon als 1 geheel topic geplaatst in het cafe. Er is dus niets verwijderd, je vraag is gewoon verplaatst (en de crossposts zijn samengevoegd) naar een ander subforum. Je bezwaar dat je geen vragen mag stellen is dus ongegrond.

Ik heb hierover 2 dingen te zeggen:
A) Het gaat om om het topic wat verwijderd is en niet de post an sich. Dat onderscheid lijkt me niet zo moeilijk te maken, maar toch gaat iedereen hieraan voorbij en is deze vraag tot op heden nog niet beantwoord door de mods.
B) Wat hier gebeurd is dat de mods op mij overkomen alsof ze censuur toepassen. Daarom moeten de mods hun gedrag aanpassen. Dat gebeurd echter niet.

Formulering Topicvraag
Dit leidt mij tot een vraag die ik eerder stelde:

Ik heb een vraagje. Is het zo dat er andere regels gelden voor mods dan voor gebruikers?

Waarop ik (herhaaldelijk) soortgelijke antwoorden kreeg als:

Neen, de regels gelden voor ons ook... Er zijn wel uitzonderingen natuurlijk: wij kunnen formele berichten plaatsen om een discussie in goede banen te leiden, etc.


Redenatie:
Waarom kan het forum reglement in het ene geval aangewend worden op basis van hoe iets inwerkt op een ander (wat dus subjectief is) en op het andere moment juist niet, al naar gelang het het team van moderators uitkomt? Dit terwijl mij door vele mods is verzekerd dat de forum regels voor iedereen gelden: voor alle posters en alle mods.

Dit leidt mij tot een conclusie die deze topicvraag in mij naar voren brengt:

Topicvraag:
Is het zo dat het forumreglement ge´mpliceerd wordt op basis van hoe iets overkomt, of op basis van wat er plaatsvindt (fenomenen (subjectief), of noumenen (objectief))?

Veranderd door Kritiek, 18 maart 2009 - 18:40

Mankind censure injustice fearing that they may be the victims of it, and not because they shrink from committing it.
~Plato, The Republic

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

E.Desart

  E.Desart


 • >1k berichten
 • 2391 berichten
 • VIP

Geplaatst op 18 maart 2009 - 19:09

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het moderator team de regels toepast:
Jij bent bezorgd (zacht uitgedrukt) over je veronderstelde aangetaste rechten, misschien zou je het begrip plichten (de rechten van anderen) eens kunnen opzoeken.

http://www.wetenscha...howtopic=102727
Aangezien jij dol bent op publieke aanklachten, via PBs en reportknop:
Ik dien hier officieel en publiek klacht in tegen jou wegens meer dan onbehoorlijk (ook zacht uitgedrukt) gedrag.

Veranderd door E.Desart, 18 maart 2009 - 19:21

Eric

#3

Bart

  Bart


 • >5k berichten
 • 7224 berichten
 • VIP

Geplaatst op 18 maart 2009 - 19:48

We gaan niet opnieuw beginnen

-slotje-
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures