Springen naar inhoud

Lezing van dr. aubrey de grey aan de universiteit gent


 • Log in om te kunnen reageren

#1

S123

  S123


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 maart 2009 - 11:41

Dr. Aubrey de Grey is een biogerontoloog met een PhD in biologie aan de universiteit van Cambridge. Hij is de technisch adviseur van de Methuselah Foundation en hoofdredacteur van Rejuvenation Research.

31 maart om 19.30h
Blandijn Auditorium E
Blandijnberg 2
9000 Gent
Ingang is gratis en iedereen is welkom.

In zijn lezing zal hij zijn plan, genaamd SENS, uitleggen om veroudering te behandelen. Zijn plan houd onder meer transgene hydroxylasen, allotope gen expressie, stamcellen, gentherapie,... in. Het belooft een lezing te worden over de allerlaatste ontwikkelingen in de gerontologie.

Voor studenten geneeskunde aan de UGent is deze lezing een studium generale.

Veroudering treft iedereen en veroorzaakt 36,5 miljoen doden wereldwijd per jaar. Dat is 2/3 van alle overlijdens. Veroudering is de opeenstapeling van schade die uiteindelijk leid tot ziekten zoals alzheimer, parkinson, hart- en vaatziekten, kanker, diabetes,... Wetenschappers zijn op zoek naar mannieren om het ontstaan van schade af te remmen of zelfs om de schade te herstellen. Dat zou betekenen dat je stopt met verouderen!

Eerst zal dr. de Grey een overzicht geven van zijn plan om veroudering aan te pakken en nadien zal hij samen met prof. dr. Johan Braeckman en Didier Coeurnelle (Heales vzw) in discussie gaan over de sociale, ethische, politieke,... impact van levensverlenging.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Corwin

  Corwin


 • >25 berichten
 • 31 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 maart 2009 - 15:57

Ik heb eens een interview met hem gelezen in Humo en ik kon achteraf maar twee dingen concluderen: ofwel is die man volslagen gek, ofwel is hij een genie. De geschiedenis leert ons echter dat velen die als gekken werden versleten achteraf gezien de meest revolutionaire ideeŽn hadden. Zijn ideeŽn zijn bovendien nog steeds niet weerlegt door zijn collega's.

Volgens mij is het zeker de moeite waard om te gaan kijken, jammer dat ik niet kan gaan.

#3

Jona444

  Jona444


 • >1k berichten
 • 1409 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 maart 2009 - 18:20

Bedankt voor de aankondiging. Het spreekt mij aan. Tot hoe laat duurt de lezing?
Its supercalifragilisticexpialidocious!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures