Springen naar inhoud

Plantenkleurstoffen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

TessTheresia

    TessTheresia


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2009 - 14:26

Hoi!

Ik vraag me af welke kleurstoffen (een extract van) de bloembladeren van Narcis, Roze roos en Longkruid (violet/paars) bevatten. Dit naar aanleiding van chromatograferen.

Zijn er ook plantenkleurstoffen zonder benzeenringen? In een experiment zagen wij namenlijk onder UV-licht geen oplichting, maar Bezeenringen lichten toch altijd op?

Zelf heb ik wel Luteoline (C15H10O6) gevonden. Deze blijkt voor te komen in gele bloemen. Ook in Narcis, ik neem nu aan van wel, maar misschien heb ik het bij het verkeerde eind. En is dit dan de enige kleurstof die erin voorkomt?

Verder heb ik voor roze peonidine (of paenidine?) gevonden (C16H13ClO6), maar ik weet niet zeker of deze voorkomt in bloemblaadjes. Het zelfde voor Malvidine (C17H15ClO7).

Ik hoop dat iemand antwoord kan geven op 1 van mijn vragen, of mij misschien in de richting kan duwen van goede antwoorden. Misschien heeft iemand een goede site om dit soort dingen te zoeken? Met google kwam ik niet zo ver en ook wikipedia help niet echt mee.

Alvast bedankt!!

Groetjes Tess
My mind tells me i'm wrong but my thoughts won't believe you. what will i do?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures