Springen naar inhoud

[natuurkunde] rendement zonnecel


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Julietteee

  Julietteee


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 31 maart 2009 - 21:30

Hoi
Wij zitten in 6VWO en houden ons PWS over zonnecellen. Met een proefje wilden wij bepalen wanneer het rendement van een zonnepaneel van 20x40 maximaal is. Wij hebben onze waarden met een ander groepje die het zelfde proefje heeft gedaan vergeleken, maar er kwamen compleet verschillende waarden uit. Wij hopen dat iemand onze vragen zou kunnen beantwoorden, zodat wij er achter kunnen komen welk groepje de mist in is gegaan.
-Bij welke weerstand heeft een zonnepaneel een maximaal rendement?
-Als je de zonnecel dichter naar de lamp toe beweegt, neemt het vermogen dan rechtevenredig toe met het aantal centimeters dat het zonnepaneel dichter bij de lamp staat?
-Klopt het dat bij een hoek van inval van het licht van 90 graden het rendement van het zonnepaneel het grootst is?
-Is het rendement van twee zonnecellen in serie geschakeld groter dan het rendement van twee zonnecellen parallel geschakeld?
-Klopt het dat in fel zonlicht het rendement van een zonnepaneel groter is dan bij een lamp van 150 watt met een rendement van 5%?

groetjes van 3 wanhopige meisjes

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

dirkwb

  dirkwb


 • >1k berichten
 • 4198 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 31 maart 2009 - 21:55

Wij hopen dat iemand onze vragen zou kunnen beantwoorden, zodat wij er achter kunnen komen welk groepje de mist in is gegaan.

Dat kan, maar dan doen we JULLIE PWS en dat is niet de bedoeling en zal dus ook niet gebeuren. Welke waardes weken precies af?

Veranderd door dirkwb, 31 maart 2009 - 21:55

Quitters never win and winners never quit.

#3

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46563 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 31 maart 2009 - 22:41

Zoals Dirkwb zegt, we kunnen jullie op elk punt uit de brand helpen. Aan kale antwoorden heb je niks, daar leer je niks van, en trouwens, als je een beetje stug en vooral Engels doorgooglet dan kom je er ook wel achter hoe het zou moeten zijn.

Als het goed is hebben jullie metingen gedaan en daaruit conclusies getrokken. We kunnen jullie dan wel gaan vertellen hoe het ZOU moeten zijn, maar met die theorie red je geen practicumverslag.

Het is dan ook verstandiger om van elk punt dat je aanvoert je metingen, redenering en conclusies hier aan te voeren, liefst punt voor punt, en ons de kans te geven jullie eventuele gaten aan te wijzen in je redeneringen en conclusies.

Dus kom eens punt voor punt af met wat je waarnam, en wat je daaruit concludeerde. Liefst in één onderwerp per topic (en je hebt er 5) , voordat er allerlei redeneringen door elkaar gaan lopen. Want elk van die 5 punten heeft een heel andere achtergrond die erbij hoort.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures