Springen naar inhoud

Structurele MRI en meertaligheid?/reactie op Van den Noort


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 07 juni 2005 - 15:21

Vroeger was meertaligheidsonderzoek nog vooral linguistiek (of psychologie), maar tegenwoordig gaan steeds meer meertaligheidsonderzoekers de richting van de neurowetenschappen op. Onlangs volgde ik een lezing van Maurits van den Noort (Universteit van Bergen/Noorwegen) die met behulp van speciale scan-technieken (DTI) niet alleen op functioneel niveau, maar ook op structureel niveau naar veranderingen in het meertalige brein kijken. Van den Noort gaat nog een stap verder dan Mechelli et al. die hierover onlangs in Nature publiceerden. Ik geef toe het onderzoek is interessant, maar kost erg veel geld. Is dit echt de richting waar we heen moeten?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 08 juni 2005 - 11:19

Ik denk dat het nog te vroeg is om jouw vraag echt goed te kunnen beantwoorden. Of een nieuwe wetenschappelijke richting te duur is of niet hangt natuurlijk ook vooral van de resultaten af.
Alex

#3


  • Gast

Geplaatst op 09 juni 2005 - 10:02

Waarom zouden linguistiek, psychologie en neurowetenschap niet hand in hand kunnen gaan?

Jan

#4


  • Gast

Geplaatst op 10 juni 2005 - 01:43

Volgens mij sluit het een het ander niet uit. De taalwetenschappen kunnen van neurowetenschappelijke ontdekkingen profiteren. Ok, Van den Noort is een neurowetenschapper die voor sommige linguisten misschien wel ver gaat, maar aan de andere kant is hij zelf voor een verregaande samenwerking tussen de verschillende richtingen. Ik sluit me bij de anderen aan dat het natuurlijk nog wat te vroeg is om te bepalen of het al dat geld wel waard is.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures