Springen naar inhoud

Geneeswijze chemische peeling


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Freak

  Freak


 • >25 berichten
 • 69 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 juni 2005 - 16:47

wat verstaat men onder de geneeswijze van Chemische peeling?
Voor welke doelen wordt dit toegepast

Moderator (Bart): Voortaan een betere titel opgeven

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


 • Gast

Geplaatst op 16 juni 2005 - 19:53

wat verstaat men onder de geneeswijze van Chemische peeling?
Voor welke doelen wordt dit toegepast

Dit heb ik kunnen vinden en als je zelf "Chemische Peeling" in vult op www.google.nl vind je nog veel meer sites!!

Chemische Peeling

Chemische peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Door middel van chemische peeling worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd. Door de chemische peeling wordt de huid ter plaatse van de rimpel of de onregelmatigheid geëgaliseerd. Ook pigmentafwijkingen kunnen op deze wijze worden verwijderd.

ALGEMEEN

Chemische peeling is een techniek om rimpels en onregel-matigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Ook zonbeschadiging en vlekkige pigmentatie van de huid kunnen ermee worden behandeld. Bij chemische peeling (peeling is Engels voor afpellen, vervellen) wordt de huid door chemica-liën oppervlakkig verwond. Na genezing krijgt de huid een an-dere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder. Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook vlekkige pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acne-littekens kunnen ermee worden behandeld. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van sterk zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grove acne-littekens. Oppervlakkige peelings kun-nen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast. Voor een chemische peeling moet u naar de plastisch chirurg.

WERKWIJZE

Bij een chemische peeling wordt een vloeistof op de huid aangebracht waaraan chemicaliën zoals trichloorazijnzuur of vloeibaar fenol zijn toegevoegd. De vloeistof heeft even tijd nodig om in te werken. Als de peeling diep moet zijn, wordt de concentratie chemicaliën verhoogd. Ook kan de huid afgedekt worden, bijvoorbeeld met pleisters. Het inwerken van de vloeistof geeft een schrijnend gevoel. Van tevoren moet de huid goed schoon zijn. Chemische peeling vindt plaats zonder algehele of plaatselijke verdoving. Bij een diepe peeling, waar-bij vloeibaar fenol in een hoge concentratie wordt gebruikt, komt u aan de hartbewaking te liggen. Dat is nodig omdat fenol als bijwerking heeft dat het hartritmestoornissen kan veroorzaken. Als u aan de hartbewaking ligt, kan de arts con-troleren of alles veilig verloopt.

NA CHEMISCHE PEELING

Na afloop van een chemische peeling wordt uw huid soms eerst verbonden. Het kan ook voorkomen dat de behandelde huid direct ingesmeerd wordt met zalf of crème. Deze behan-deling moet u thuis voortzetten. Uw arts kan u adviseren welke zalf of crème u het beste kunt gebruiken. In de meeste gevallen is de huid na een paar dagen genezen en is het re-sultaat van de peeling zichtbaar. De behandelde huid blijft nog een aantal maanden rozerood van kleur. U mag er gedurende die tijd niet mee in de zon zitten en ook niet onder de zonnebank.

RISICO’S EN COMPLICATIES

Bij chemische peeling bestaat het risico dat er pigment-afwijkingen optreden in de behandelde huid. Hypopigmentatie (minder pigmentatie) komt het meeste voor. U kunt ook last krijgen van hyperpigmentatie (meer pigmen-tatie). Soms trekken deze pigmentstoornissen nog bij, maar soms ook niet. Om hyperpigmentatie te voorkomen mag u na een peeling enkele maanden niet met de behandelde huid in de zon of on-der de zonnebank. Een heel enkele keer krijgen patiënten na een peeling last van jeuk of roodheid van de huid. Ook komt het af en toe voor dat de huid dunner wordt als gevolg van een peeling. Als een peeling te diep is geweest, kunnen er lit-tekens ontstaan.

VERGOEDING

Chemische peeling is een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed door het ziekenfonds of de particuliere ziektekosten-verzekering. U moet de ingreep dus zelf betalen. De plastisch chirurg kan u een precieze opgave van de kosten geven.

VERANTWOORDING TEKST

Het onderwerp chemische peeling bestaat uit algemene tek-sten, bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw arts. De al-gemene informatie kan niet altijd recht doen aan iedere indi-viduele situatie. Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de plastisch chirurg ze tijdens het spreekuur graag met u doornemen. Het kan handig zijn uw vragen van tevoren op papier te zetten. De teksten zijn gebaseerd op: - Dermatologie en venereologie, Wetenschappelijke uitge-verij Bunge, 1992; - voorlichtingsmateriaal van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie; - voorlichtingsmateriaal van de Nederlandse Vereniging voor Aesthetische plastische Chirurgie. De informatie is geaccordeerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Trefwoord : chemische peeling; huid; vergoedingen Controledatum : december 2001 Module : WGBO Goedkeuring : Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

In de meeste gevallen wordt chemische peeling toegepast bij rimpels in het gelaat.

In principe duurt de behandeling niet lang en is afhankelijk van de grootte van de afwijkingen. De behandelde huid wordt meestal verbonden met een vet gaas wat snel weer kan worden verwijderd. Geadviseerd wordt om de behandelde huid in te smeren met een crème. In de meeste gevallen is de wond na een aantal dagen genezen en is het bereikte resultaat zichtbaar. De huid blijft wel gedurende enkele maanden rose-rood van kleur. U wordt geadviseerd om eenzelfde periode uit de zon te blijven in verband met het risico van over-pigmentatie van de behandelde huid. Het spreekt voor zichzelf dat U ook niet onder de zonnebank mag.

Belangrijk is te weten dat er bij de chemische peeling altijd risico bestaat dat er pigmentverschillen kunnen optreden in de huid die is behandeld. Er kan een vermeerderde pigmentatie ontstaan of een verminderde pigmentatie.

De chemische peeling kan enkele malen worden toegepast voor dezelfde afwijkingen. Een en ander kan noodzakelijk zijn indien de afwijking nog niet geheel verwijderd is na een eerste behandeling.

Afhankelijk van de grootte van de afwijking kan de behandeling in de meeste gevallen zonder plaatselijke verdoving of algehele narcose worden uitgevoerd.

In het bovenstaande hebben wij geprobeerd U in te lichten over de operatie.

Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn en ook kunt U geen garantie uit bovenstaande ontlenen betreffende resultaten. Esthetische en Plastische Chirurgie is géén exacte wetenschap. Garantie op de resultaten of op een ongestoord beloop kunnen wij U nimmer geven. Complicaties kunnen altijd optreden, zoals b.v. narcose-problemen, trombosebeen, infectie, bloeduitstorting, weefselversterf, gevoelloze huid, etc. Absolute symmetrie bij dubbelzijdige operaties is niet te garanderen. Soms is het noodzakelijk om een aanvullende operatie uit te voeren voor het verkrijgen van een goed eindresultaat. Deze aanvullende operatie kan extra kosten met zich meebrengen die of door Uw verzekering vergoed moeten worden of door U zelf.

Bron.


#3

JanMeut

  JanMeut


 • >1k berichten
 • 2116 berichten
 • VIP

Geplaatst op 17 juni 2005 - 06:49

Zie ook: http://www.wetenscha...showtopic=10533
β-Damascenon en maneschijn

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures