Springen naar inhoud

- - - - -

Myspace belangrijker dan eigen sound


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

  Wien Ee


 • >1k berichten
 • 3133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 17 mei 2009 - 09:36

Jarenlang alleen op zolder aan je gitaar plukken om je eigen sound te vinden? Als je een succesvol muzikant wilt worden, kun je het beter anders aanpakken. Professionaliteit, een eigen website en de juiste mensen kennen is veel belangrijker.

Lees meer ... Kennislink
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ypsilon

  ypsilon


 • >5k berichten
 • 11085 berichten
 • VIP

Geplaatst op 18 mei 2009 - 11:57

Ik zou er toch wat kanttekeningen bij willen zetten:

Het eenzame genie is al een mythe van voor de komst van myspace en aanverwanten. Commerciële slagkracht en "who you know" zijn in de mainstream al tijden belangrijker dan een unieke sound. Het lijkt me wat onzinnig om nu pas het grote publiek te gaan onderscheiden van de relatief kleine groep die bediend wordt door muzikanten in de marge en de underground. Die groep zal niet verdwijnen en een klein aantal muzikanten komt er dan ook wel met vooral talent en pas daarna een sociaal netwerk.

Ten tweede is het al een tijdje duidelijk dat myspace (of een andere website) alleen je ook niet groot maakt. Het is nog steeds een kleine groep ("collega’s, platenbazen, managers en DJ’s") die je een zetje moet geven vooraleer een informeel sociaal netwerk ook rendeert. Social networking kadert vaak binnen de reclamestrategie als de deal reeds beklonken is.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures