Springen naar inhoud

Econometrie - doing the impossible


 • Log in om te kunnen reageren

#1

jlx

  jlx


 • 0 - 25 berichten
 • 14 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 21 mei 2009 - 15:18

Beste mensen, ik weet niet waar ik deze vraag anders op dit forum zou moeten stellen aangezien het niet specifiek ingaat op economie maar meer een studie dilemma.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen:

Ik heb een bachelor diploma in de informatica. Ik wil een master gaan doen maar ik zit te denken om een compleet andere richting in te gaan.
Econometrie, een zeer wiskundige studie die totaal niet aansluit op mijn bachelor. + dat ik bij informatica niet veel wiskunde gehad heb.

Mijn andere keuzes vielen op een studie natuurkunde, wiskunde of sterrenkunde. Erg vreemd zou je zeggen maar ik heb altijd al een passie gehad voor zeer exacte studies ondanks mijn gebrek aan oefening (wellicht ook skils) maar tot nu toe heb ik een technische studie zoals informatica met 2 vingers in mijn neus afgerond terwijl iedereen mij afraadde om een exacte studie te doen.

Daarom zit ik nu met een probeem, ik kan niet meer luisteren naar wat 'iedereen' te zeggen heeft aangezien 'iedereen' het tot nu toe heeft mis gehad. maar ik wil ook geen foute/naive keuze maken van een studie die 100% zeker boven mij niveau ligt.

Toch mijn vraag, is inzet/motivatie en redelijk wat technische voorkennis genoeg om een studie als econometrie te halen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Klintersaas

  Klintersaas


 • >5k berichten
 • 8614 berichten
 • VIP

Geplaatst op 21 mei 2009 - 15:41

Ik ben niet op de hoogte van de vereisten van de studie, maar naar mijn mening zijn tomeloze inzet en motivatie voldoende om eender welke studie tot een goed einde te brengen

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!


#3

Heezen

  Heezen


 • >250 berichten
 • 481 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2009 - 19:45

Leg eerst even uit hoe je op econometrie bent gekomen? Waarom niet wiskunde of natuurkunde? Maak anders een afspraak of vraag rond aan de verschillende opleidingen om echt te weten of het je wat lijkt?
Zo ja, dan zou het opzich je moeten lukken.
Procrastination is like masturbation; it's all fun and games till you realize you just fucked urself..
Correct me if I'm wrong.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures