Versnellen in het luchtledige

Moderator: physicalattraction

Reageer
Berichten: 1

Versnellen in het luchtledige

Hoi, wellicht werd deze vraag al gesteld maar kan het topic niet zo direct terugvinden. Als je een voorwerp een versnelling geeft in het luchtledige blijft de versnelling steeds doorgaan. Waarom haalt bijvoorbeeld de Voyager maar een snelheid van +-56000km/uur en duurde het jaren vooraleer hij onze zonnestelsel verliet De ruimte is toch min of meer vacuum.? Als Frank De Winne al na 9 minuten na lancering een snelheid heeft van 28.000 km/uur en een versnelling van 4 keer de zwaartekracht dan moet het toch mogelijk zijn dat diezelfde raket een paar dagen later een snelheid heeft van vele keren meer tot zelfs na enige tijd de benadering van de lichtsnelheid??

Gebruikersavatar
Berichten: 500

Re: Versnellen in het luchtledige

Hoi, wellicht werd deze vraag al gesteld maar kan het topic niet zo direct terugvinden. Als je een voorwerp een versnelling geeft in het luchtledige blijft de versnelling steeds doorgaan.


Dat is niet zo. Als je een object in gewichtloze toestand in vacuüm een bepaalde snelheid geeft, zal hij die snelheid houden en niet afremmen. Een object versneld alleen als er energie aan toegevoegd wordt, stop je met energie toevoegen, dan zal het object een constante snelheid houden en niet langer versnellen.

Gebruikersavatar
Berichten: 7.556

Re: Versnellen in het luchtledige

Een object versneld alleen als er energie aan toegevoegd wordt
Beter gezegd: een object versnelt alleen als er een (netto)kracht op wordt uitgeoefend.

Berichten afgesplitst naar hier.
Never express yourself more clearly than you think.

- Niels Bohr -

Berichten: 208

Re: Versnellen in het luchtledige

over het naderen van de lichtsnelheid.

Er werd al opgemerkt dat er energie toegevoegd moet worden om te versnellen.

Misschien klinkt het raar maar het is ook zo dat het minder energie kost om van 0.1 keer de lichtsnelheid naar 0.2 keer de lichtsnelheid te gaan dan van 0.6 naar 0.7 keer de lichtsnelheid.

Dit is iets wat blijkt uit de relativiteitstheorie.

Berichten: 4.502

Re: Versnellen in het luchtledige

Volgens mij!

Versnellingen in het heelal en voor ons tot heden binnen ons zonnestelsel worden verkregen door gebruik te maken van de invloed van de aantrekkingskracht van een dichtsbijzijnde planeet.

Er wordt door manipulatie met de ruimtecapsule een slingerbeweging "gecreeerd",waardoor er een snelheidsverhoging ontstaat,wrs.door een samenvoeging van snelheidscomponenten van de capsulesnelheid en de aantrekkingskracht van de desbetreffende planeet.

Dat kunstje kan gerepeteerd worden om ooit buiten ons zonnestelsel te komen,maar ver zullen we niet komen,daar wij ervan uitgaan dat het maximum de lichtsnelheid is en de dichtsbijzijnde ster (Centaur?)op ca. 4 lichtjaren van ons verwijderd is.

Reageer