Springen naar inhoud

Tbs'er 7 keer ontsnapt


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Alexander Hartmans

  Alexander Hartmans


 • >1k berichten
 • 1286 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 juni 2005 - 11:39

In het algemeen is men op de hoogte: Nederland heeft een erstig probleem: tbs'ers blijven maar ontsnappen aan hun verblijfplaats, begeleiders en justitie (althans voor een korte periode). De korte periode is te kort en onaanvaardbaar voor het volk, omdat men eist en er vanuit gaat dat het Nederlandse systeem hen beschermd tegen veroordeelden gekken, die het hebben en hadden gemunt op vrouwen en kleine kinderen. Sukkels die geestelijk een grote afwijking hebben en tot moorden worden gedreven omdat sommige stemmetjes horen in hun hoofd krijgen naast hun cel straf tbs opgelegd. Na een jaartje of ...? worden tbs veroordeelden met proefverlof of met verlof naar huis gestuurd met of zonder begeleiding. Als deskundigen menen dat een tbs'er een gevaar voor zichzelf en zijn of haar omgeving vormt dan wordt dat nadrukkelijk gerapporteerd. De wijze 3 (= drie rechters) die beslissen over wel of geen verlof mag worden verleend aan een tbs'er kan het fout gaan. De rechter kan zich positief uit laten of een tbs'er wel of niet met verlof mag, ondanks een negatief advies van de deskundigen. Zo kunnen figuren als Schippers hun slag slaan.

De echte waarheden komen niet naar voren hoe het nu echt in zijn werk gaat. TBS: Terbeschikking Stelling van de Staat. Waarom wordt juist deze extra straf opgelegd? Welke deskundige worden hier geraadpleegd, naast, de reeds bekenden? Welke creteria's worden er gebruikt? Welke methodes worden er gebruikt als behandeling? Wanneer is er sprake van proefverlof (hoe gaat dat in zijn werk)? Hoe vindt de communicatie tussen de diverse diensten plaats? Wie is verantwoordelijk voor belangrijke beslissingen en ga zo maar door!

Zijn er onder ons die deze vragen zou kunnen beantwoorden?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TheLaw

  TheLaw


 • >250 berichten
 • 375 berichten
 • VIP

Geplaatst op 27 oktober 2007 - 10:31

TBS wordt opgelegd omdat de rechter denkt dat de persoon in kwestie te vormen valt. En wel op zodanige wijze dat hij kan terugkeren in de maatschappij. Vaak spelen psychische problemen hierbij een rol, en deze zijn vaak te verhelpen. De deskundigen die worden geraadpleegd zijn psychologen en psychiaters (denk aan het Pieter Baan Centrum). Deze geleerde personen oordelen of een persoon wel of niet te verbeteren is, en of de persoon in kwestie wel of niet bewust zijn daad heeft begaan (en dus wel of neit ontoerekeningsvatbaar verklaard wordt).

Een proefverlof wordt verkregen wanneer de veroordeelde een positieve ontwikkeling doormaakt in zijn gevangenschap. Wanneer dat het geval is, probeert justitie de persoon langzaam terug te laten keren in de maatschappij.

Verantwoordelijk voor de beslissingen die worden genomen in TBS gevallen zijn: rechter, rechter-commissaris, psychologen, psychiaters en andere deskundigen.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures