De tijd gaat snel

Moderator: Rhiannon

Reageer
Berichten: 95

De tijd gaat snel

Hallo

Iedereen kent wel eens (of jijzelf) personen die zeggen dat heden de tijd veel sneller gaat dan vroeger. "De tijd vliegt " is een veelvoorkomende zin hier omtrent. Wat ik wil zeggn is dat de tijd altijd de zelfde is (geweest en zal zijn), een seconde is nog altijd een seconde en géén minuut geworden. Volgens mij ligt dit aan de levenswijze die wij nu hebben. Namelijk dat we alles snel moeten doen om zoveel dinges te kunnen doen. Hierdoor vliegt de tijd weg en doen we ook niets wat we graag doen.

Wie staat er nu stil bij wat hij op zijn bord krijgt? Of wie heeft eens de smaak van bronwater geproeft? Wie denkt in de heden en niet in het verleden. Onze dagen zijn zo vol geworden met het zoeken naar materialistische zaken, en welvaart.

Dit zijn allemaal zaken die onze waardevolle tijd opslurpen. uiteindelijk worden we oud, en wat hebben we bereikt?

Wat denken jullie hierover? of waaraan zou dit elders aan liggen?
De bron van kennis is waarheden niet toe te schrijven aan het toeval. - Hamza Ibn Abu Musa

Gebruikersavatar
Berichten: 11.085

Re: De tijd gaat snel

Dit is geen (voldoende) wetenschappelijke discussie. Daarom verplaatst naar het WSF Café.

Gebruikersavatar
Berichten: 1.409

Re: De tijd gaat snel

Voor wat, hoort wat. Het feit dat wel welvaart hebben is te danken aan het feit dat we alles doen om die welvaart te behouden. En waarom hoeft dat iets negatief te zijn? Iedereen heeft de keuze te worden wat hij wil. Dus moeten de mensen maar worden waar ze zin in hebben. Dan doen ze hun job graag. Het feit dat ons land zeer diplomagericht is, is toch wel een teken dat we in de toekomst kijken en niet in het verleden.

De tijd vliegt inderdaad. Ik kan een avond naar tv kijken en het is al snel 11 uur. Wil ik 's avonds een boek lezen, dan lijkt het inderdaad alsof de tijd veel langer duurt. Zolang ik maar plezier heb aan mijn avond is het goed voor mij.
Its supercalifragilisticexpialidocious!

Berichten: 2

Re: De tijd gaat snel

Natuurlijk. De baas morrelt ook met mijn vrije tijd, al is het je uren bijhouden enz.

Bovendien heeft het een positief op mijn kennis van de actualiteiten en inspireert het me handig als je nieuwsfilmpjes moet maken.

Bovendien zat mijn baas regelmatig the hyven, dus commentaar kan hij toch niet geven

Maar zolang het niet ten koste van je werk gaat, boeiend. Ik ken ook mensen die constat zitten te msn-en, dat is een ander verhaal.
Here is a website that I designed for online payday loan company.

Reageer