Springen naar inhoud

Spss: repeated measures?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Miss Q

    Miss Q


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 juni 2009 - 21:04

Voor mijn master-scriptie ben ik bezig onderzoeksresultaten met spss te analyseren. Ik heb ongeveer 700 personen die op 2 momenten (met een tussenpoze van 6 weken) een vragenlijst ingevuld hebben. in de tussentijd hebben zij een bepald internetprogramma gebruikt dat gezond gedrag moet bevorderen. De vragenlijst bestaat uit verschillende onderdelen waarop men een aantal punten kan scoren, bijvoorbeeld eetgedrag. Nu wil ik weten of de gemiddelde scores die de personen voor gebruik van het programma gehaald hebben verschillen van de scores die na gebruik van het programma gehaald zijn. Ik denk dat ik hiervoor de paired samples t-test moet gebruiken maar iemand heeft me aan het twijfelen gebracht door te zeggen dat ik een repeated measusres anova moet uitvoeren.

Ik hoop dat iemand me kan zeggen welke test nu de juiste is en als het kan ook graag een uitleg waarom dat de juiste test is.

Alvast hartelijk dank voor jullie reacties.

Miss Q

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures