Springen naar inhoud

- - - - -

Tags voor youtube, boeken en dvd's


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ypsilon

    ypsilon


  • >5k berichten
  • 11085 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 juni 2009 - 00:40

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, en met YouTube is het gemakkelijk geworden om iemand bewegende beelden voor te schotelen. Gemak dient echter de mens, en als je een boodschap goed over wilt brengen kan het handig zijn om de drempel zo laag mogelijk te maken. Links naar YouTube zijn al overal op het forum te vinden, maar het is ook mogelijk om het beeldfragment in je bericht te plaatsen. Met minder gedoe kan iedereen dan toch makkelijk het filmpje bekijken. In het topic over klassieke muziek wordt deze nieuwe functionaliteit al stevig gebruikt.

Naast YouTube kunnen ook DVD's een grote bron van kennis en inspiratie zijn. Als je een bepaalde DVD aan wilt raden kan je sinds kort makkelijk de cover (inclusief titel) van de betreffende DVD in je bericht opnemen. Bovendien kunnen mensen met 1 klik zo meer over deze DVD te weten komen, en hem zelfs bestellen! Alles wat je nodig hebt is het EAN-nummer van de DVD.

Hetzelfde geldt overigens voor een meer traditionele bron van kennis: een boek. Met een ISBN-nummer kan je in een handomdraai de cover van het boek in je bericht opnemen, en worden automatisch ook de auteur en de titel vermeld, met opnieuw een handige link naar Bol.com erbij, zoals je in dit topic kunt zien. Als je boeken en/of dvd's bestelt via onze links, gaat een gedeelte van de verkoopprijs naar Wetenschapsforum! Geen extra kosten voor jou, maar zo steun je WSF, en da's altijd mooi meegenomen :P

Hieronder vind je een beknopt overzichtje van de (eenvoudige) codes, met voorbeelden. We hopen dat deze functionaliteiten een waardevolle aanvulling zullen zijn. Voor het posten van YouTube-filmpjes, boeken en dvd's, gelden natuurlijk dezelfde regels als voor andere posts op Wetenschapsforum. Geniet ervan, maar gebruik de tags met mate ;)

:P TIP: Je kan EAN- en ISBN-nummers van DVD's en boeken eenvoudig achterhalen via de site van Bol.com.

Voor YouTube:

Plak de code van het filmpje (het stuk achter "v=" in de URL) tussen [ youtube ] en [ /youtube ].
Voor bijvoorbeeld het filmpje op typ je:

[youtube]Kf3T4ZHnuvc[/youtube]

En hier is het resultaat:
Voor boeken:

Zoek de ISBN-code (die vind je op de achterkant van het boek, als je het in je bezit hebt, of eenvoudig op Bol.com) en plak deze tussen [ boek ] en [ /boek ]. Zowel de 10- als de nieuwe 13-cijferige code worden herkend. Als je bijvoorbeeld dit ingeeft:

[boek]9789025495954[/boek]

krijg je dit resultaat:

Geplaatste afbeelding
Alledaagse wetenschap
Karel KnipVoor dvd's:

Zoek de EAN-code op Bol.com (of typ de cijferreeks onder de streepjescode op je dvd over) en plak deze tussen [ dvd ] en [ /dvd ]. Typ je bijvoorbeeld hetvolgende:

[dvd]8715664063576[/dvd]

Dan tonen wij:

Geplaatste afbeelding
Planet Earth - Complete SerieVoilą! :P

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures