Springen naar inhoud

beet/prik door onbekend insect..


 • Log in om te kunnen reageren

#16


 • Gast

Geplaatst op 02 juli 2005 - 11:00

Ik ben inderdaad even naar de dokter geweest, nu blijkt dat ik fikse ontstekingen heb gekregen door de steken, misschien een allergische reactie. Heb nu in ieder geval antibiotica kuur plus anti-allergie tabletten en die helpen goed, de plekken rond mijn beten worden al minder vurige rood en minder gezwollen en pijnlijk :shock: ... thanks...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#17


 • Gast

Geplaatst op 05 juli 2005 - 12:12

Ik kwam een paar dagen geleden hele dikke wesp kleurige beesten tegen.
Ze waren sloom maar ze waren wel agresief..
Heeft iemand een idee wat voor beesten dit zijn ?

#18

Cassanne

  Cassanne


 • >1k berichten
 • 1349 berichten
 • VIP

Geplaatst op 05 juli 2005 - 12:22

In welke zin waren ze aggressief? Staken ze, beten ze, probeerden ze bij jullie eten en drinken te komen?
Give a man a fire, and he's warm for a day. Set him on fire, and he's warm for the rest of his life!

#19


 • Gast

Geplaatst op 31 juli 2005 - 12:35

puffffff ook ik ben meerdere keren gestoken door een daas. Wel op 5 plaatsen op mijn rechterarm. En ook ik had steekplekken die na een dag veranderde in harde schijven. En jeuken dat ze doen. Ik zit heel veel in de natuur, ben amateur fotograaf, dus ik baal enorm ervan. Nu heb ik me gewapend met een spray die ik ga opspuiten, en heb ook een gifzuiger bij me. Liever voorkomen dan genezen

http://members.home.nl/vlaaitje/

Ilona

#20


 • Gast

Geplaatst op 10 augustus 2005 - 11:42

Hoi Allemaal

Nu we het toch over irritante stekende vliegende diertjes hebben.
Enig idee wat voor vliegje +/- 3 4 mm. groot wat gwoon op een klein vliegje lijkt is ?
Ik ben daar in frankrijk door gestoken, eerst in m'n knie, die zwelde op als een luchtballon en werd gloeiend heet en zeer pijnlijk in de knie.
Een aantal dagen later in m'n hand, zelfde verhaal met dat verschil dat ik buiten westen raakte en toen ik weer bijkwam doordat mijn man mijn tong uit mijn keel aan het halen was had ik totaal geen kracht meer.
Mijn man dacht dat ik dood gingmaar ik vond het alleen maar heel erg mooi, ik zach zulke mooie kleuren toen ik wegraakte.
Nu is dit natuurlijk niet normaal dus naar de dokter in Franrijk, daar wisten ze niet wat het was, ze hadden het over een tzeetzee vliegje.
Affijn ik voelde me verder weer prima en na 2 weken vakantie naar huis.
Thuis ben ik naar de dokter gegaan en deze verwees mij naar een allergoloog.
Deze constateerde een heftige wespenallergie en dat vliegje kon hij niet plaatsen ????

NU ZOU IK WILLEN WETEN WAT IS DAT VOOR VLIEGJE ?????

Ik loop nu iig. gewapend met een epipen de zomer door.

#21

christien

  christien


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 31 augustus 2005 - 22:37

Ben ik weer. Ik ben nog even het internet verder gaan verkennen en ben er achtergekomen dat we waarschijnlijk spreken over dazen. Moet je maar eens zoeken via google, want ik heb de foto van dat beestje gezien en die lijkt er wel sprekend op. Nooit van gehoord overigens. Ik weet niet hoe ik een foto toe kan voegen, anders had ik de foto erbij gedaan, maar kijk maar eens. We hebben het vast over hetzelfde rotbeestje!  


Succes allemaal met jullie eventuele toekomstige steken nog!!


Nou ik ben het afgelopen weekeinde ook gestoken, in mijn kuit. Ik voelde de prik, er kwam gelijk een rode dikke vlek waar het gif zat. Binnen een uur had ik een olifantenpoot, zonder gekheid. De huid stond strak en voelde bloedheet aan. Inmiddels zijn we 4 dagen verder en ben ik thuis naar de huisarts geweest. Ik heb een pilletje gehad, antihistamine en een zgn. Epipen, om bij een eventuele volgende prik de zwelling meteen de kop in te kunnen drukken. De zwelling is nu al een beetje aan het afnemen, maar ik kan nog steeds geen schoen aan. Het steekbeest zag er inderdaad uit als een gewone vlieg, maar met strepen op de vleugels. Volgens mij een daas. Wat voor "paardenmiddel"gebruiken jullie om die beesten van het lijf te houden? Volgens mij komen ze op natte lijven af, want vooral bij het zwembad "daasden"ze rond.
Ik ben benieuwd.
Hartelijke groeten,
Ellen


Ook mij is dit van de week overkomen maar nu heb ik nog een vraagje.... (ik weet niet echt zeker of het een horzel of daas was...maar goed): nu moet ik vrijdag geopereerd worden aan galstenen.. galblaas gaat er uit.... maar als je evt een ontsteking hebt opgelopen door zo'n prik en de plek is nog dik en opgezet, mag je dan wel geopereerd worden? ik behandel de plek nu met natte zwachtels en ook wel in azijn gedrenkte zwachtels. het lijkt nu wel minder te worden. minder dik/roood.
groetjes christien.

#22

Haematopota pluvialis

  Haematopota pluvialis


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 27 juli 2006 - 14:19

Ik ben dus ook gebeten door een daas/steekvlieg en heb nu al bijna twee weken jeuk en gezwollen plekken (3x gebeten) en heb inderdaad bloeduitstortingen, maar het blijft zo enorm jeuken en best ook pijnlijk, wat kan ik nu het beste doen als nabehandeling??
Wie kan mij helpen? Ik heb al azaron en andere kalmerende middeltjes geprobeerd...die helpen een uurtje en dan is het weer mis... :roll:


ik weet dat als je veel knoflook eet steekvliegen minder trek in je hebben
preventief dus al1 helaas ben ik zelf ook nog naarstig opzoek naar een goed midel tegen beten ik ben in me hand gestoken en zag dat het een daas was ik kon hem makkelijk kapotslaan maar het was helaas al te laat en hij had me al te pakken resultaat 3 builen op me hoofd en 1 opgezwollen hand vraag me ook af of ze op geur of zweet afkomen? leuk forum verder ik haat steekvliegen :P

stop the Haematopota pluvialis

#23

Kjell

  Kjell


 • >250 berichten
 • 333 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 27 juli 2006 - 14:40

het is een daas, of zo noemen wij het hier toch, ze zitten waar grote waterplassen zijn en steken zonder rede of enige logica.
van wat het familie is weet ik niet, het lijt op een vlieg met een angeltje.
niks om je zorgen over te make gaat vanzelf weg of je kan een stick kopen in de apotheek.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Daas
die op de foto is 1 van de 8000 soorten.
Wie niet slim is moet sterk zijn.

#24

Stephaan

  Stephaan


 • >250 berichten
 • 866 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juli 2006 - 19:19

@ Kjell : het is een daas, of zo noemen wij het hier toch, ze zitten waar grote waterplassen zijn en steken zonder rede of enige logica.

Met alle respekt voor je mening heb ik een vraag :
Gaat het in de quote hierboven om de logica van jezelf, eventueel als insectenspecialist, of zijn het de redenen en de logica die de daas zelf hanteert maar die wij mensen, niet begrijpen ?

#25

wombat

  wombat


 • >250 berichten
 • 582 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 juli 2006 - 11:40

Wespen zijn niet altijd geel en zwart, er zijn vele soorten.
Maar wespen steken alleen als ze in het nauw zitten. Ze gaan niet even op je been zitten en dan steken.
Het eerste wiel was echt niet rond

#26

Kjell

  Kjell


 • >250 berichten
 • 333 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 29 juli 2006 - 11:59

@ Kjell : het is een daas, of zo noemen wij het hier toch, ze zitten waar grote waterplassen zijn en steken zonder rede of enige logica.  
 
Met alle respekt voor je mening heb ik een vraag :
Gaat het in de quote hierboven om de logica van jezelf, eventueel als insectenspecialist, of zijn het de redenen en de logica die de daas zelf hanteert maar die wij mensen, niet begrijpen ?


zoals die kerel hierboven zegt meeste dieren moet je wel iets doen om gestoken te worden, bij een daas niet, je ligt te zonnen en die steekt je gewoon.
als jij logica ziet in dit gedrag wil ik het altijd horen.
Wie niet slim is moet sterk zijn.

#27

Stephaan

  Stephaan


 • >250 berichten
 • 866 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 juli 2006 - 12:55

Geachte Kjell Ben het er mee eens dat vele insecten de mens alleen zullen steken uit angst uit anst of als verdediging. Toch geloof ik (geloven is niet weten hoor) dat er ook insecten zijn die een andere reden hebben om te steken bvb muggen die je uit je slaap houden willen je bloed drinken. Ikzelf zou na zo een slapeloze nacht het hunne wel kunnen drinken!
Malariamuggen prikken je ongeprovoceerd en brengen daarmee de malariaparasiet in je bloed. Of ze zelf weten dat ze het drom doen weet ik niet hoor. Is het bij de daas, paardenvlieg en dergelijke bloedzuigende insecten ook niet om voedsel te doen?

In mijn vorige posting heb ik vooral willen benadrukken dat er in de natuur veel gebeurt waar ik de logica niet van inzie, maar dat betekent nog niet dat die er niet is. Mijn logica is nu eenmaal niet de logica van de insecten!

#28

Kjell

  Kjell


 • >250 berichten
 • 333 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 29 juli 2006 - 13:55

oke ik zal wat jij logica noemt even verklaren, een daas is family van de vlieg, vliegen consumeren zoveel ze kunnen kwa eten, hierdoor zal de gif productie lijden tot een teveel en laat de vlieg dit af in een zacht object.
Wie niet slim is moet sterk zijn.

#29

Stephaan

  Stephaan


 • >250 berichten
 • 866 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 juli 2006 - 15:37

Kjell Prachtig. Dan zijn we het eens dat de daas toch wel een logica heeft om te doen wat hij of zij doet, ook als het slachtoffer geen enkele daad heeft gesteld. :P Dat komt ervan als je een zacht voorwerp bent. :roll:

#30


 • Gast

Geplaatst op 05 juli 2007 - 05:37

Hallo ik ben in de nacht van zaterdag op zondag door iets gestoken in mijn linker borst.
Het begon inderdaad als een klein plekje zoals van een mug.
Op dinsdag kreeg ik een zware ontsteking en heb ook koorts.
Mijn borst is nu 2x zo groot!!!
Woensdag toch maar naar de dokter,en moet dus vandaag zelfs worden opgenomen in het ziekenhuis.
Omdat er een kans bestaat dat ik mijn borst kwijt raak omdat ik een inplantaat heb.
Dus voor iedereen,ga op tijd naar je dokter toe

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures