Synesthesie onderzoek

Moderator: Rhiannon

Reageer
Berichten: 6

Synesthesie onderzoek

Beste allemaal,

Voor een onderzoek naar synesthesie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam ben ik op zoek naar Grapheme-color synestheten (je dient dus cijfers en/of letters in kleur te zien). Je zult tijdens dit onderzoek gescand worden in een fMRI scanner, terwijl je allerlei taken uitvoert. Er zal onder meer een stroop-achtige taak worden gepresenteerd. Die stroop taak houdt in dat je als je bijvoorbeeld de letter "T" in het rood ziet, ik die ga presenteren in rood, of een andere kleur. De taak aan jou als proefpersoon is het benoemen van de kleur van de letter, en dus niet de kleur die je ziet d.m.v. je synesthesie.

Voor de deelnemers is er een reiskostenvergoeding én een vergoeding van 25 euro beschikbaar. Het onderzoek zal naar verwachting ongeveer 1 uur duren. De eerste scans zullen beginnen in september, maar zullen druppelsgewijs plaatsvinden, dus er zullen ook nog scans in bijvoorbeeld december plaatsvinden.

Dus:

-> Ben je "grapheme-color" synestheet en zie je (enkele) cijfers en/of letters in kleur?

-> Vind je het leuk mee te werken aan een onderzoek naar synesthesie ? (En een plaatje van je hersenen zien?)

-> Wil je hiervoor naar Rotterdam komen?

-> Wil je op een leuke manier ook nog een leuk bedrag ontvangen?

Stuur dan een mailtje naar mij! Vermeld aub als onderwerp "Synesthesie".

Mailadres: -knip, e-mailadressen niet toegestaan-

Ik zou jullie hulp enorm op prijs stellen!

Alvast bedankt,

Hugo Aben

Berichten: 6

Re: Synesthesie onderzoek

Excuus, ik wist niet dat emailadressen niet waren toegestaan, kijk voor meer informatie op [promotie voor sites van derden is ook niet toegestaan]

Gebruikersavatar
Berichten: 808

Re: Synesthesie onderzoek

Email adressen en dat soort links zijn meestal niet toegestaan op forums.

Je moet vragen of geïnteresseerden je een PM willen sturen waarna jij die gegevens kan terug sturen via PM.

Leuk onderzoek trouwens.

Ik ken iemand met Grapheme-color synesthesie, ik zal haar vragen maar de kans is bijna nul dat ze mee gaat doen aan zo'n onderzoek in haar drukke leven.

Hoeveel aanmeldingen verwacht je? Is het niet heel erg zeldzaam.
Minder dan niks is onmogelijk.

De enige uitzondering op deze regel is mijn salaris.

Berichten: 6

Re: Synesthesie onderzoek

Ah bij dezen vraag ik jullie dan of jullie mij een PM willen sturen als je interesse hebt ;) Excuus voor mijn uitglijers, haha.

@ dalton: ik verwacht 15 aanmeldingen uiteindelijk. Ik heb er al 2, en ik ben nog maar net begonnen, dus ik heb er nog alle vertrouwen in. Erg fijn dat je het haar zult vragen :P Vraag ook vooral of er misschien mensen zijn die zíj kent, of famillieleden die interesse hebben. Het lijkt me dat het toch niet verkeerd is (op zijn minst voor studenten dan) om in een uurtje 25 euro te verdienen, met een leuk taakje.

Hartelijk dank voor je hulp alvast!

Berichten: 1

Re: Synesthesie onderzoek

Ik heb in zeer beperkte mate synesthesie. kleuren/nummers, en werk in Rotterdam. Mocht je interesse hebben ben ik bereid mij te doen aan je onderzoekje, na 24 september beschikbaar.

Berichten: 6

Re: Synesthesie onderzoek

Beste Desireey,

Je zegt in beprekte mate synesthesie te hebben. Wat bedoel je hiermee? Als je cijfers en/of letters in kleur ziet dan zou ik het erg fijn vinden als je mee wilt doen aan het onderzoek. Ik zal je ook een persoonlijk bericht sturen.

Met vriendelijke groet,

Hugo Aben

Reageer