Dikke kuit

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 65

Dikke kuit

Als ik een lange tijd achter elkaar ergens op zit, met mijn benen over elkaar krijg ik na een tijdje het gevoel als mijn kuit waar het andere been op dat moment op steunt wel uit elkaar kan spatten. Als ik dan opsta voelt het echt alsof de kuit tig keer zo dik is. Afwisselen van benen over elkaar heeft niet veel zin, dat heb ik al geprobeerd, het heeft hetzelfde effect. Iemand enig idee hoe dit kan komen, wat is het of wat ik er misschien aan kan doen? (behalve dan niet meer met mijn benen over elkaar zitten)

Liefs

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Dikke kuit

even zodat ik het snap: je hebt je benen over elkaar wanneer je zit. Je onderste been (kuit van je onderste been) voelt dik/raar als je weer opstaat.

Lijkt me iets met je bloedtoevoer te maken hebben, hoewel het logischer is dat dit gebeurd met je bovenste been. Dit kan je oplossen door je benen af en toe te strekken en zo de bloedstroom op gang te houden.
"Meep meep meep." Beaker

Gebruikersavatar
Berichten: 6.716

Re: Dikke kuit

Ik denk ook aan slechte doorbloeding. Voelt die kuit alleen maar dik aan, of IS hij ook daadwerkelijk dikker? En als je afwisselt, is het dan hetzelfde been waarvan de kuit dikker aanvoelt of is? Heb je hier al lang last van? Doet het ook pijn? Als het inderdaad hetzelfde been betreft, je niet alleen maar een verdikking voelt maar ook HEBT, er sprake is van kramp of pijn, en je er nog niet zo heel lang last van hebt zou ik er zeker even naar laten kijken.
I am not young enough to know everything - Oscar Wilde

Berichten: 65

Re: Dikke kuit

Nee, hij voelt alleen maar dik aan. En als ik mijn been afwissel is het het andere been (onderop) wat dik aanvoelt. Ik heb er nu twee weken last van denk ik, en het doet niet echt zeer, maar wel irritant. Ook geen krampen of zo.

Re: Dikke kuit

Wat zou je denken om eens bij je huisarts naar binnen te gaan? :shock:

Berichten: 67

Re: Dikke kuit

Voel je benen dan s'avonds ook warm aan?

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Dikke kuit

Lijkt me dus een typisch geval van slechte doorbloeding.

Waarschijnlijk zal je ook een tintelend gevoel hebben. Daar heb ik soms ook wel eens last van. Stukje lopen en je bent er weer vanaf.
"Meep meep meep." Beaker

Berichten: 1

Re: Dikke kuit

Dat heet een neuropraxis, is een verknelling van je zenuw zonder dat daar beschadiging optreedt. De zenuw is een erg oppervlakkige zenuw, de nervues peroneus superficialis (superficialis = oppervlakkig). Hij zit bij jou precies op de plek, als ik je verhaal goed begrijp, waar jij je benen over elkaar slaat. Wanneer je dit gedurende een lange tijd doet, wordt de neuropraxis verergert. Dit kan zelfs zo erg worden dat het lang aan kan houden. Gelukkig gaat het vanzelf weer over. Sterkte ermee

Berichten: 65

Re: Dikke kuit

Heel erg bedankt allemaal! :shock:

Reageer