Springen naar inhoud

Mutatie h1n1?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Zanamivir

  Zanamivir


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 18 juli 2009 - 21:28

Zoals jullie vast wel weten is begin maart de Mexicaanse griep opgedoken in Mexico, vermoedelijk bij het bedrijf Granjas Carroll de Mexico in La Gloria dat één van de grootste fokkers is van varkens ter wereld. Vanuit daar heeft het dus binnen enkele maanden om zich heen gegrepen en is nu in vrijwel heel de wereld aanwezig. Ik vraag me toch enigszins af waar dit nou vandaan komt en hoe een mutatie naar een dodelijke variant nou tot stand komt. Want H1N1 is sinds 1919 niet meer actief zover ik weet, en eerlijk gezegd had ik eerder gedacht dat H5N1 een pandemie zou kunnen veroorzaken, maar nu duikt H1N1 ineens op.

Wat ik mij toch een beetje afvraag is waarom dit soort dodelijke viruseen in landen zoals Mexico, Hong Kong, Indonesie geboren worden? Ligt dit aan het klimaat, hygiëne, omgang met dieren?

Hoe is H1N1 tot stand gekomen? Zover ik weet was er eerst een griep daar in Mexico die enkel onder de varkens heerste, maar om één of andere reden oversloeg op de mens. Hoe kan dat? In Nederland werken we toch ook vaak genoeg met varkens en hier is nog nooit een virus gemuteerd. Het blijft toch wel mysterieus hoe een dierenvirus kan overstappen op de mens.

En tot slot, in hoeverre verschilt dit nieuwe virus met de vogelgriep (H5N1)?

Geplaatste afbeelding

Veranderd door Zanamivir, 18 juli 2009 - 21:30


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 19 juli 2009 - 00:59

Heb je hier wat aan?
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures