Springen naar inhoud

Skilift


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 01 februari 2004 - 00:48

Weet iemand hoe het principe van een skilift werkt? Bij in/uitstapmogelijkheden wordt de gondel los gekoppeld van de hoofdbaan, en vervolgens weer vast geklemd.. Hoe gebeurd dit? d.m.v. een soort V vormige stukken die zich om de kabel klemmen?, Bij het in en uitstappen wordt de gondel dan omhoog 'gelift' en op een andere kabel gezet.. Dat lijkt me een logische theorie.. maar kan niks op i-net er over vinden.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 01 februari 2004 - 09:44

Ik ga volgende week naar oostenrijk, ik zal het voor je bestuderen :shock:

#3


  • Gast

Geplaatst op 02 februari 2004 - 15:17

Op de cabine zit een hendel waarmee de cabine los of vast kan worden gemaakt van de hoofdkabel. Als de cabine aankomt (van boven) word de hendel omhoog (of naar beneden, maakt niet uit) geduwd doordat deze tegen een schuin staand vlak aanrolt. Vervolgens wordt de cabine op een langzamer draaiende kabel (of wielbaan) gezet. Als de hendel (wanneer de cabine volgeladen is) dan weer tegen schuine vlak aan rolt wordt de hendel naar beneden geduwd en wordt de cabine op de hoofdkabel geklemt. Boven uiteraard weer het zelfde en onder dan ook weer en boven......etc.

#4


  • Gast

Geplaatst op 09 februari 2004 - 19:21

Volgens mij zijn er ook liften die gewoon doordraaien, van die hele korte stukjes gaan die omhoog. Maar die anderen werken idd zoals hierboven beschreven.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures