Springen naar inhoud

- - - - -

Rechtshandigen vinden rechts beter


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 augustus 2009 - 18:16

Vandaag is de Internationale Dag van de Linkshandigen. Een dag waarop alle linkshandigen gehoor kunnen geven aan hun frustraties over deze rechtshandige maatschappij. Dagelijks worstelen zij met computermuizen, gitaren, bureaus en allerhande apparaten die zijn ontworpen voor rechtshandigen. Tot overmaat van ramp staat ‘rechts’ in veel culturen voor alles wat positief is (bijv. ‘hij is mijn rechterhand’). En links staat voor al het negatieve (bijv. ‘ik heb twee linkerhanden’). In het Latijn was links zelfs ‘sinister’, wat ook niet bepaald een positieve ondertoon heeft.

Volgens een onderzoeker zijn deze associaties het gevolg van een overwegend rechtshandige samenleving. “We kunnen beter met objecten omgaan met onze voorkeurshand. Door deze ervaring gaan we de kant van onze voorkeurshand associëren met goede dingen en de kant van de andere hand met onhandige dingen.” Dat onze voorkeurshand niet alleen gevolgen heeft voor ons taalgebruik, maar ook op de keuzes die we maken in ons leven, blijkt uit zijn onderzoek.

Lees meer ... Kennislink
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures