Springen naar inhoud

Dwarskrachten- , langkrachten- en momentenlijn


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Ruben01

  Ruben01


 • >1k berichten
 • 2902 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 augustus 2009 - 09:57

Bij het opstellen van dwarskrachten, langskrachten en momtenlijnen via de methode van het statische evenwicht heb ik soms een probleem, vooral bij 2D constructies.


Bij een vlakke ligger weet ik dat je wanneer er een nieuwe kracht optreedt er telkens een nieuw gebied start waar je dan een dwarskracht, langskracht en moment moet berekenen via statisch evenwicht.
(De ligging van deze krachten is afhankelijk van je conventies uiteraard).
Telkens wanneer je een nieuw gebied start teken je hierbij ook het vorige stuk van je ligger met alle krachten, momenten en verdeelde belastingen.

Wanneer je een 2D constructie hebt (eventueel met scharnier) weet ik dat je een nieuw gebied moet beginnen wanneer er een kracht, moment of verdeelde belasting ingrijpt (net zoals 1D).
Indien je een knooppunt hebt van je liggers moet je ook een nieuw gebied starten.

Het probleem hier is dat ik niet altijd zeker ben wat ik er nog moet bijtekenen van de andere liggers met krachten, momenten en belastingen erop.

Heeft er soms iemand een link met extra voorbeelden of een uitleg hiervoor ?
BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jhnbk

  jhnbk


 • >5k berichten
 • 6905 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 augustus 2009 - 16:51

Ik ken niet echt een website maar geef eens een voorbeeld van zo'n moeilijkere constructie aangezien ik niet goed snap wat je met je vraag bedoelt.
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures