Springen naar inhoud

Verkrampte spieren


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 02 juli 2005 - 19:06

Hallo,

Sinds een jaar of zes heb ik last van een overspannen/verkrampt gevoel in de spieren aan de linkervoorkant van mijn zij (Psoas) en aan de linkerkant van mijn rug. In de Psoas zijn de klachten het hevigst.

Zelf denk ik, maar ik kan er natuurlijk naast zitten, dat deze klachten zijn ontstaan doordat ik jarenlang op hoog en fanatiek niveau heb gesport (rugby) met een blessure aan mijn rechterknie (geen kraakbeen meer onder mijn knieschijf). Hierdoor heb ik mijn rechterkant structureel onderbelast en mijn linkerkant overbelast. Ik heb het gevoel dat ik daardoor een verkeerde houding aan heb genomen, maar het lukt me niet om dit te corrigeren.

De klachten uitten zich vooral als ik langdurig zit of sta. Aangezien ik bureauwerk verricht, heb ik tijdens werk extra veel last en worden de klachten steeds hardnekkiger.
Met bewegen en sporten heb ik beduidend minder last.

Inmiddels heb ik fysiotherapie, mensendieck, ceasar therapie, manueel therapie en ostheopathie zonder succes geprobeerd. Daarnaast hebben diverse onderzoeken plaatsgevonden (mri scans, onderzoek van ingewanden, hart- en longfuncties, etc.). Ook hier is niets uit naar voren gekomen.

De klachten voel ik de laatste tijd de hele dag door (hoewel ze met name verergeren tegen het einde van een werkdag, als ik dus lang heb gezeten) en belemmeren mij in mijn functioneren en geven mij een continu onrustig gevoel.

Mijn vraag is of iemand deze klachten herkent en/of iemand tips of oplossingen heeft.

Alvast bedankt voor een reactie!!!!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


 • Gast

Geplaatst op 02 juli 2005 - 22:45

Ik denk dat je nu de dupe bent van de roofbouw op je lichaam, wat extra eiwit en vitamine B en een bruis tablet calcium/magenecium kunnen wat verlichting geven,probeer het maar eens uit ,maar met mate? :shock:

#3

Comm

  Comm


 • >100 berichten
 • 128 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 juli 2005 - 09:20

Zelf denk ik, maar ik kan er natuurlijk naast zitten, dat deze klachten zijn ontstaan doordat ik jarenlang op hoog en fanatiek niveau heb gesport (rugby) met een blessure aan mijn rechterknie (geen kraakbeen meer onder mijn knieschijf).


offtopic: Meneer vd Kleij?

#4


 • Gast

Geplaatst op 03 juli 2005 - 09:47

Beste Max en Comm,

Bedankt voor jullie snelle antwoorden! Max, ik loop al een aantal jaren met deze klachten, denk je dat de vitaminen en bruistabletten dan ook helpen? In ieder geval waarschijnlijk wel het proberen waard.

Comm, wat bedoel je met meneer vd Kleij, is dat een dokter of specialist of zoiets?

Mvg William

#5

Comm

  Comm


 • >100 berichten
 • 128 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 juli 2005 - 11:11

Beste Max en Comm,

Bedankt voor jullie snelle antwoorden! Max, ik loop al een aantal jaren met deze klachten, denk je dat de vitaminen en bruistabletten dan ook helpen? In ieder geval waarschijnlijk wel het proberen waard.

Comm, wat bedoel je met meneer vd Kleij, is dat een dokter of specialist of zoiets?

Mvg William


off topic: Je had het over rugby op een hoog niveau en ik zag je naam William. Ik dacht misschien ben je wel meneer vd Kleij, danwel van Altena.

on topic: Ik heb geen antwoord op jouw vraag, ik hoop dat iemand je goed kan helpen.

#6

Cassanne

  Cassanne


 • >1k berichten
 • 1349 berichten
 • VIP

Geplaatst op 04 juli 2005 - 13:38

Probeer in elk geval niet te lang stil te zitten op je werk. Ga bijvoorbeeld elke drie kwartier even thee halen, of loop een stukje. Of leg papieren die je nodig hebt in een kast, zodat je regelmatig moet opstaan om dingen te pakken of weg te leggen.
Het is natuurlijk geen oplossing voor het probleem zelf, maar het voorkomt misschien wel pijn en verergering.
Je kan ook proberen wat extra vitaminen (oa B, C, D) en mineralen te slikken, zoals Max ook al zei, maar begin daar voorzichtig mee (een vitaminepil per dag). Daarnaast toch nog eens een andere fysiotherapeut proberen? Of misschien werken alternatieve therapieen zoals hete baden of acupunctuur bij jou? Heb je al eens een pijnstillende of spierontspannende creme (voor uitwendig gebruik dus) geprobeerd?
Give a man a fire, and he's warm for a day. Set him on fire, and he's warm for the rest of his life!

#7


 • Gast

Geplaatst op 04 juli 2005 - 18:09

Toen ik intensief karate beoefende dronk ik een liter melk per dag en op de sportdagen nadien een eiwit shake, 3 x per week een vitamine B voor een goede stofwisseling , en bij spierpijn een bruis tablet calcium/magnesium meestal tussen de sportdagen in ,ben nu 54 en niet opgebrand of versleten,alhoewel ik natuurlijk geen 18 meer ben ?dat verbeeld ik me wel eens ,dus rustig aan en doe alles met beleid :shock:

#8


 • Gast

Geplaatst op 04 juli 2005 - 19:59

Beste Maxx en Cassanne,

Bedankt voor jullie tips. Ik zal het gaan proberen. Cassanne ik heb nog geen alternatieve geneeswijzen uitgeprobeerd; Welke raad je me aan (je noemde acapunctuur)?

#9

Cassanne

  Cassanne


 • >1k berichten
 • 1349 berichten
 • VIP

Geplaatst op 04 juli 2005 - 21:14

Ik heb werkelijk geen idee wat echt werkt, geen ervaring. Probeer iets wat je nuttig vindt klinken en wat in ieder geval geen kwaad kan. Daarom noemde ik acupuntuur (schijnt ook te werken voor verdoving bij operaties, dus wie weet) en hete baden, of modderbaden ofzo. Om je verkrampte spieren weer te ontspannen.
Je kan ook een masseur proberen.
Give a man a fire, and he's warm for a day. Set him on fire, and he's warm for the rest of his life!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures