Springen naar inhoud

Overdag slapen slecht?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Canon_nl3

  Canon_nl3


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 03 september 2009 - 23:40

Hallo allemaal!

(ik hoop dat het in het goede forum gedeelte staat, want wist het niet precies).

Ik had een discussie met iemand over dat slapen overdag slapen 'minder gezond' is dan snachts.

Ik heb nu vakantie en leef mijn eigen slaapritme. Van nature ben ik een avond/nachtmens en ga meestal tegen 3:30 slapen tot ongeveer 12uur. Ik voel me gewoon fit en prima. Nu zei iemand tegen mij dat dat niet gezond is om altijd zo te leven omdat je lichaam dan 'niet gezond' reageerd op licht/donker van de dag. Je lichaam heeft dag licht nodig zeg maar..

Nu heb ik het dus alleen over slaapritme he? (Dus niet over het eten of het kwartiertje dag licht die je nodig hebt.. want daar kom ik dus ook wel aan :eusa_whistle: )

Nu ben ik het daar niet mee eens, omdat ik me nu zeker net zo goed voel als da ik er 7:30 uit ga. Weet iemand dus of het ongezond is voor je lichaam als je snachts langer door gaat en smorgens langer slaapt?

Bedankt iig!!

Groeten Canon

Veranderd door Canon_nl3, 03 september 2009 - 23:54


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Squawk

  Squawk


 • >250 berichten
 • 356 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 september 2009 - 15:17

Een siŰsta tussen de middag schijnt erg gezond te zijn. Mijn opa deed het nog. Maar die at ook altijd 's middags de warme maaltijd.

#3

Canon_nl3

  Canon_nl3


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 04 september 2009 - 16:00

Oke :eusa_whistle:,

Maar ik heb het dus niet over een middagdutje, maar over een ander slaap ritme he ](*,)?

dus ik slaap 1x vaan 3:30 tot 12:00 en ga dan weer door tot 3:30. Dus dat ik niet maar zo een middag dutje maar gewoon mijn ritme.

#4

Dido

  Dido


 • >1k berichten
 • 1818 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 04 september 2009 - 17:51

De belangrijkste factor om te bepalen of iemand voldoende slaapt en een gezonde 'nacht'rust heeft, is het gegeven of die persoon zich 's morgens uitgerust voelt of niet. Dus, als jij je uitgerust voelt op het moment dat je besluit om op te staan (in principe los van het uur), dan betekent dit dat je goed geslapen hebt.

Er is wel het ÚÚn en ander te zeggen over het vooral 's nachts leven (minder licht) en over natuurlijke bioritmes, maar in principe wegen die allemaal niet op tegen 'hoe jij je voelt, als je opstaat'!
Vandaar, voel je je uitgerust op die manier Ún hindert dit jou niet in jouw dagdagelijkse bezigheden (de maatschappij is niet echt afgestemd op nachtmensen), dan is er geen reden om jouw levenswijze als negatief te bestempelen.

Als je daar nood aan hebt, kan je wel degelijk dmv. slaaptraining jouw bioritme wat proberen op te schuiven, maar nogmaals, daar is geen reden toe als je geen hinder ervan ondervindt! En aangezien je aangeeft dat je je goed voelt, zie ik weinig reden om tegen jouw eigen bioritme in te gaan...

Dido

Veranderd door Dido, 04 september 2009 - 17:58

Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures