Springen naar inhoud

duizeligheid


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 04 juli 2005 - 21:15

Ik ben een “gezonde” jongeman “van 23 jaar. Tot 2 maanden geleden had ik nergens last van, maar toen begon het. Ik werd duizelig, een klein beetje draaiduizelingen, maar meer het gevoel alsof ik licht in me hoofd ben. Gratis high om het zo maar te beschrijven. Ik naar de dokter.

”Nou ik zie niets in je oor en het zal ook wel geen virus op je evenwichtsorgaan zijn, want meestal geeft dat draaiduizelingen. Ik denk dat het stress is. 2 weken rust komt alles goed”

Dus ik 2 weken niets gedaan, maar nog geen verandering. Sterker nog, ik kreeg ook oorpijn, een benauwd gevoel (alsof iemand zachtjes me keel dichtknijpt. Ik kan dus gewoon ademen, maar voelt minder prettig) en last van een hele erge druk. Weer naar de dokter.

” ja ik zie dat je trommelvliezen (want het gaat om beide oren) iets naar binnen getrokken zijn, dus je hebt een ontstekingtje. Ik geef je neusdruppels”

Neusdruppels gebruiken, druk is inderdaad minder, maar blijf duizelig. Het vreemde is wel dat mij opvalt dat het vaak na het douchen komt en dan in de avond weer verdwijnt. Toen waren de neusdruppels op. Nog steeds last en ik ging maar eens naar een vooraanstaand acupuncturist in rotterdam.Denkt mvr dat de energiestroom rond mijn nieren niet goed is. Ben 3 keer geweest. Had vaak pijn in me onderrug (spierpijn denk ik) en deze is ook echt weg, maar de duizeligheid etc is niet minder geworden. Voor de derde keer naar de huisarts

”Ooowh ik ga je toch maar een kuurtje geven. 6 dagen lang 3 keer per dag antibiotica slikken en weer neusdruppels gebruiken”.

Vandaag laatste pillen geslikt. Geen echte verbetering. Het vreemde blijft dat ik bijna nooit alle klachten tegelijk heb. Of licht gevoel in me hoofd, of matig zeurende oorpijn, of benauwd , of druk in mijn oren

Nu de vraag? Is mijn dokter gek? Of kan het echt dat iemand met een ontsteking in de oren 2 maanden blijft rondlopen en dat de antibiotica niet echt goed aanslaat. Het gekke is dat ik dus niet verga van de pijn of duizeligheid, maar dat het me wel heel erg belemmerd in wat ik doe. Wie weet raad?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 04 juli 2005 - 22:04

Ik ben geen expert op het gebied van ooronstekingen. Ik weet wel het een en ander over antibiotica.

Een anti-biotica werkt maar op een specifiek aantal bacteriën. Deze bacteriën reageren allemaal verschillend op dit anti-biotica. De eerste bacterie reageerd maar een klein beetje terwijl een andere bacterie er helemaal door kapot gaat. En nog een ander heeft er absoluut geen hinder van.

Het lijkt me wel sterk dat je met een oor ontsteking rond loopt die 2 maanden duurt.
"Meep meep meep." Beaker

#3

Comm

  Comm


 • >100 berichten
 • 128 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 juli 2005 - 23:25

Ik zou als ik jou was toch even informeren naar de ziekte van meniere.

De ziekte van Ménière wordt gekenmerkt door een combinatie van drie klachten:

aanvallen van draaiduizelingen
slechthorendheid
oorsuizen

In beginstadium heb je vooral last van draaiduizelingen.

Het lijkt me sterk dat dit het kan zijn, maar informeren kan geen kwaad.

#4


 • Gast

Geplaatst op 05 juli 2005 - 06:44

tja meniere lijkt mij sterk, want ik heb geen echt oorsuizen en het is meer een licht gevoel, dan draaiduizelingen..... meniere is dan toch wat heftiger.....

Dus dat zal het wel niet zijn...

Misschien een schimmel?

#5

chablis

  chablis


 • >250 berichten
 • 420 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juli 2005 - 07:22

Heeft er na zulke langdurige klachten nog geen bloedonderzoek plaatsgevonden?

Overigens zou het nog steeds (deels) oorzaak stress kunnen zijn. Ben je misscien niet aan het hyperventileren?

#6

Comm

  Comm


 • >100 berichten
 • 128 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juli 2005 - 09:05

Heeft de huisarts jouw bloeddruk ook al opgemeten?

#7


 • Gast

Geplaatst op 05 juli 2005 - 09:29

Ja mijn bloeddruk is goed, dat heeft ie al gemeten. Hyperventileren heb ik aan gedacht, want ik heb daar wel eens last van, maar dan ga ik me helemaal zwak voelen en niet echt duizelig... dan heb ik gewoon het gevoel dat ik even rustig aan moet doen en wat moet eten (af en toe lichte vorm van hyperventilatie....).

Maar zoals vandaga helemaal geen oorpijn, maar benauwd en duizelig. En het xzou stress kunnen zijn, maar voor mijn gevoel heb ik geen stress en de dokter zei dat mijn trommelvies (beide) iets naar binnen stond. Het ene oor meer dna de ander en ook vocht... dus hypervent. lijkt mij niet?

#8

Comm

  Comm


 • >100 berichten
 • 128 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juli 2005 - 11:22

Als de buis van Eustachius verstopt zit, kan de lucht niet weg en zal via het slijmvlies waarmee het binnenoor bekleed is, de lucht in het bloed worden opgenomen. Hierdoor wordt vervolgens het trommelvlies als gevolg van onderdruk door de buitenlucht naar binnen geduwd. Geluid klinkt hierdoor zachter en horen gaat niet meer zo makkelijk. Soms veroorzaakt dit ook pijn in het oor. Dit kan zich voordoen bij allergie, verkoudheid of een ontstoken keel, maar ook bij het vliegen of duiken.

In een deel van de gevallen groeit er bij een chronische middenoorontsteking huidweefsel in het middenoor. Deze huidcellen (cholesteatoom genaamd) horen niet thuis in het middenoor en kunnen het bot aantasten en zo schade veroorzaken. Wanneer er cholesteatoom aanwezig is, is de kans op ernstige complicaties groter, zoals:

-Duizeligheid door aantasting van het evenwichtsorgaan.

Maar ook ernstigere complicaties als:

-Aantasting van de gehoorbeentjes, waardoor het gehoorverlies (van het geleidingstype) geleidelijk toeneemt.
-Een hersenvliesontsteking door doorbraak vanuit het mastoïd naar het hersenvlies.
-Een hersenabces door doorbraak door het hersenvlies naar de hersenen.
-Een verlamming van de aangezichtszenuw.
-Ernstige binnenoorgehoorverlies en zelfs doofheid door aantasting van het slakkenhuis.

Een chronische middenoorontsteking kan met een antibioticumkuur (oordruppels en/of tabletten) vaak wel iets rustiger worden, maar genezing wordt zelden bereikt. Hiervoor is een operatie nodig.

benauwdheid kan ik hiermee niet verklaren dus ja of je hier iets aan hebt? Misschien staat benauwdheid er wel los van.

#9

Cassanne

  Cassanne


 • >1k berichten
 • 1349 berichten
 • VIP

Geplaatst op 05 juli 2005 - 12:18

Het is ook goed mogelijk dat de antibiotica niet aangeslagen is en het wel gewoon een ontsteking is.
Ga nog eens terug naar je huisarts, en overleg met hem/haar of je sterkere antibitica moet hebben, of dat het misschien iets anders dan een ontsteking is. Vertel hem ook over je ervaringen met douchen, misschien kan hij daar wat mee.
Give a man a fire, and he's warm for a day. Set him on fire, and he's warm for the rest of his life!

#10


 • Gast

Geplaatst op 05 juli 2005 - 13:04

maar heb je bij cholesteatoom last aan 2 oren??? ik heb beide oren klachten...... Lekker is dat als ik dan gelijk aan beide oren geopereerd zou moeten worden..... Ik ken iemand ide dat had, maar die had het aan 1 oor...

#11

Comm

  Comm


 • >100 berichten
 • 128 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juli 2005 - 13:25

Twee oren klinkt oor raar inderdaad. Ik zou het eigenlijk ook gewoon niet weten. Probleem is dat ze in het ziekenhuis ook altijd maar gespecialiseerd zijn op 1 ding, specialisten moeten vaak beter samenwerken om tot een diagnose te komen. Ik hoop dat je snel iets vindt wat het kan zijn.

#12


 • Gast

Geplaatst op 05 juli 2005 - 14:11

heb de dokter uitgemaakt voor ..... ik krijg nu eindelijk een doorverwijzing naa de KNO. hij blijft bij een ontsteking(kan ook in je evenwichtsorgaan zitten).......

#13


 • Gast

Geplaatst op 07 juli 2005 - 21:22

BETAHISTINE 8 of 16 mg 3x per dag :shock:

#14


 • Gast

Geplaatst op 23 juli 2005 - 23:00

Bij mij liep het jaren net zo vaag en uiteindelijk naar een ander ziekenhuis gegaan en nu blijken mn gehoorsbeentjes aan gort te zijn en ook heb ik die goedaardige tumor cholesteatoom(in 1,5 jaar 3 keer geopereerd). Mijn advies: zorg dat je goed weet wat alles is en vraag alles! Hierdoor kom je zowiezo verder in je eigen onzekerheid ook al zijn dat verhalen over hersenvliesontsteking ed.
Succes Hillie

#15


 • Gast

Geplaatst op 14 augustus 2005 - 15:48

Bedankt voor de vele reacties.... KNO arts heeft me doorgekeken.. kan geen enkele aanleiding vinden om te zeggen dat er misschien iets ergs is...

Hij stuurde me weg met >> volgens mij ben je gezond. haha daar heb je dus wat aan.

Maar ik ben inmiddels een stap verder Hij zei "omdat het geen draaiduizelingen zijn zou het weinig met mijn evenwichtsorgaan te maken zou hebben"

Onderhand heb ik minder last, soms de hele dag benauwd of duizelig, maar een andere dokter denkt dat het misschien hyperventilatie is.... en die pijn in mijn oren kan daarmee te maken hebben of gewoon het slecht functioneren van die buis., maar waarschijnlijk moet ik maar eens gaan kijken voor ademhalingsoefeningen. Ik adem hoog op mijn borst, terwijl dit met de buik hoort te zijn.... Als ik weer wat meer weet horen jullie het wel!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures