Springen naar inhoud

- - - - -

Het menselijke internet


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

  Wien Ee


 • >1k berichten
 • 3133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 september 2009 - 09:05

Het aantal computers dat is aangesloten op het internet neemt toe. Een steeds groter wordend deel van deze computers is verantwoordelijk voor het verkeer, de dijken en dammen en onze mobiele communicatie. In zijn intreerede waarschuwt hoogleraar ‘evolutie van het internet’ Gerard van Oortmerssen ervoor dat we het internet niet teveel macht moeten gunnen, zonder het ook menselijke waarden mee te geven.
...
Langzaam creëren we een globaal organisme, een levend wezen dat op termijn misschien voor zichzelf gaat denken.


Lees meer ... Kennislink
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

  317070


 • >5k berichten
 • 5611 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 13 september 2009 - 12:59

Langzaam creëren we een globaal organisme, een levend wezen dat op termijn misschien voor zichzelf gaat denken.

Het leven moet wel eerst ontstaan, de prof schijnt dit precies te vergeten. De hardware is er dan misschien, maar zolang er geen software is, heb je geen leven. Net zomin heb je leven als je 100 miljard hersencellen op een hoopje smijt...
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

#3

Cycloon

  Cycloon


 • >1k berichten
 • 4810 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 september 2009 - 13:37

Ik vond dat ook maar een rare uitspraak. Het internet is niet meer dan wat kabels die met mekaar verbonden zijn. Mocht daar ooit een wezen uit ontstaan die voor zichzelf gaat denken dan moeten er toch eerst heel wat rare dingen gebeuren.

#4

scorchingthevortex

  scorchingthevortex


 • >250 berichten
 • 347 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 september 2009 - 15:03

Iemand al gemerkt dat alleen ICTers bang zijn dat computers tot leven komen en niet biologen? Er is geen enkele reden om aan te nemen dat bewustzijn louter ontstaat uit een hoeveelheid berekeningen. Zou dat het geval zijn zou elk object al bewust zijn want in elke atoom treden ontelbaar meer reacties op dan in de menselijk hersenen. Er bestaan trouwens al wereldwijde informatie netwerken, zoals het klimaat en post verzending. Is er dan geen gevaar dat TNT post bewust wordt?

De hersenen zijn dan ook een soort chip, maar de hardware heeft eigenschappen die geen enkele kunstmatige computer heeft en welke mate de karakteristieken van een organisch brein noodzakelijk is voor het ondersteunen van een bewustzijn is niet bekend. Beetje loos om je zorgen te maken over iets waar je helemaal niets van weet.

Trouwens, zolang meer dan 90% van het internet wordt gebruikt voor onzin is er geen enkel gevaar. Mocht het WWW ooit tot bewustzijn komen, zal het namelijk in hetzelfde moment krankzinnig worden en zelfmoord plegen. Probleem opgelost.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures