Springen naar inhoud

Studie kiezen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

SilentAlarm

  SilentAlarm


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 september 2009 - 11:05

Heey,

Ik zit ondertussen alweer in vwo 6, en het wordt onderhand wel tijd om een studie te kiezen. Nu heb ik geen idee wat ik wil gaan doen, en vind ik het lastig een studie te vinden die bij mijn interesses&kwaliteiten past. Ik heb een NG profiel met natuurkunde,scheikunde biologie economie & wiskunde A. Ik heb ook een tijdje wiskunde B gedaan, maar omdat ik wiskunde echt een verschrikkelijk vak vind en het ook niet mijn sterkste punt is ben ik overgestapt op wiskunde A. Dat gaat me een stuk makkelijker af. Vakken die mij goed af gaan en die me wel interesseren zijn biologie en economie. Ook vind ik engels erg makkelijk, maar niet echt boeiend. Vakken die ik totaal niet leuk vind zijn wiskunde en scheikunde. Het lijkt me leuk om later een baan te krijgen waar je met mensen om gaat. Dan wel in de vorm van omgaan, en niet in de vorm van verzorgen (maatschappijlijk werker, zieken verzorgen, drugsverslaafden laten afkicken). Verder is mijn grootste hobby muziek. Na zelf wat rond gespeurt te hebben was een van de studies die me wel wat leek communicatiewetenschappen. En dan vooral de kant die meer richting media gaat. Alleen weet ik nog niet echt wat ik met deze studie kan, en zijn een paar andere suggesties over studies waarvan jullie denken dat deze bij me passen natuurlijk altijd erg handig als vergelijkings materiaal.

Hopelijk kunnen jullie wat met deze informatie, en alle suggesties zijn meer dan welkom!

Alvast bedankt,

Jelle

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Lupus

  Lupus


 • >100 berichten
 • 128 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 september 2009 - 12:12

Ik zou naar een faculteit gaan waar dit gegeven wordt, en wat informatie opvragen, en ook spreken met een paar studenten.
Deel liever je eigen gedachten om zo je dwaasheid te tonen, dan iemand te citeren om zo wijzer te lijken.

#3

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8411 berichten
 • VIP

Geplaatst op 22 september 2009 - 23:43

Met mensen omgaan, niet in verzorging, houden van biologie... Doet bij mij toch snel een psychologie belletje rinkelen. Daarnaast zijn psychologie en rechten de studies die het meest worden gekozen als mensen niet weten wat ze willen, juist omdat het zulke brede opleidingen zijn (een keerzijde is dan wel weer dat er veel studenten afhaken, maar dat is te verwachten).
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures