Ig nobelprijs

Moderator: Rhiannon

Reageer
Berichten: 1

Ig nobelprijs

Ik denk dat jullie hier geïnteresseerd in zullen zijn. Wij hebben onlangs de documentaire ‘Ig Nobel’ geüpload op minimovies.org. De MiniMovie projecten zijn een serie documentaireafleveringen van 5 tot 13 afleveringen van ongeveer 7 minuten per deel.

Vanavond worden de Ig Nobelprijzen van 2009 uitgereikt. De prijzen zijn een parodie op de Nobelprijzen en worden elk jaar aan het begin van oktober uitgereikt voor 10 onderzoeken waar je eerst om moet lachen, maar die je daarna aan het denken zetten.

In de documentaire ‘Ig Nobel’ filmt de regisseur Bahram Sadeghi 6 onderzoekers en hun studies over de meest belangrijke onderwerpen in ons dagelijks leven: sex, eten, geld, de dood en meer sex. Enkele voorbeelden zijn de afleveringen 'Sex in een MRI-scan' of 'homoseksuele necrofilie bij de wilde eend.'

De eerste Ig Nobelprijzen werden voor het eerst uitgereikt in 1991. De 10 prijzen worden elk jaar uitgedeeld in vele categorieën, inclusief de Nobelprijs-categorieën op het gebied van natuurkunde, scheikunde, fysiologie / geneeskunde, literatuur, vrede maar ook categorieën als volksgezondheid, engineering, biologie en interdisciplinair onderzoek.

Kijk voor alle afleveringen op:

http://www.minimovies.org/documentaires/view/ignobel

Groetjes,

Mark

Reageer