Springen naar inhoud

rode ogen + lichtstipjes, help


 • Log in om te kunnen reageren

#1

lobry018

  lobry018


 • 0 - 25 berichten
 • 13 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 08 juli 2005 - 18:03

eey

als ik 1,5 uurtje achter de pc zit heb ik al rode ogen

ook als ik op sta soms ( uit bed )

ook zie ik soms in lichte omgevingen , licht puntjes, ( heel even ) sommige zweven als een soort bloedcel door een ader , ze zijn rond

ik heb een CRT monitor ( normale ) op 85 hz versnellings freq.

ben al bij de oogarts geweest , ogen zijn helemaal normaal , ik zie ook goed , heb geen bril

ook heb ik op internet gelezen dat je bijziendheid krijgt van te veel achter een scherm !! ??? de docter zei dat je ogen alleen "moe"worden van computeren

maar op deze gezondheid site staat het anders....

"Als je langer dan 4 uur per dag achter een computerbeeldscherm zit, heb je meer kans op bijziendheid. Bij oudere computergebruikers komt oververziendheid (hypermetropie) vaker voor. " bron = http://www.gezondhei...contentID]=1767

snap er niks meer van , ook niet van die licht puntjes,

of zijn die puntjes normaal , ik weet wel dat die zwarte troubelingen ( soort scheurtje ) op je netvlies normaal zijn

alvast bedankt voor je antwoord

Gr. fabian

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


 • Gast

Geplaatst op 11 juli 2005 - 02:56

Het kan zijn dat je ogen wat allergisch reageren. Wat jij omschrijft heb ik ook maar dan continue, kijk altijd door een scherm van bewegende vlekjes aan. Mijn zicht ansich is heel goed maar door het geirriteerde bindweefsel zie ik toch niet echt goed en kan ik ook niet te lang op mijn monitor turen. Heeft je oogarts daar naar gekeken?

Groetjes,
Cin

#3

lobry018

  lobry018


 • 0 - 25 berichten
 • 13 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 11 juli 2005 - 09:15

jah , hij heeft alles gecheckt , maar misschien ga ik maar weer even terug

maar zit jij vaak achter een tv / pc scherm ???

ik zie die bewegende stipjes alleen in licht omgevingen bijv. zeer witte muur of lucht

soms zie ik zon stipje flitsen , heel even


maar hoe gaan die dingen weg , zijn ze normaal of ??

fab

#4


 • Gast

Geplaatst op 08 augustus 2005 - 12:35

ik heb het ook. ik zat veel achter de computer nu kan ik het niet meer omdat men ogen dan zeer beginnen te doen. ben al 4 keer in het ziekenhuis geweest maar ze zeggen steeds dat alles goed is ik weet
ook niet goed hoe ik het moet uitleggen ik zeg telkens maar ik kijk door een tv met een slechte verbinding maar dat snappen ze niet wat moet ik hieraan doen ? groeten roel

#5

Cycloon

  Cycloon


 • >1k berichten
 • 4810 berichten
 • VIP

Geplaatst op 08 augustus 2005 - 15:35

ik weet wel dat die zwarte troubelingen ( soort scheurtje ) op je netvlies normaal zijn


Ik heb daar precies ook last van, het lijkt wel op zo een haartje die in je oog zit, ik zie het wel enkel bij goed weer als de zon hard schijnt ... Valt daar wat aan te doen want als ik daar begin op te letten kan dat heel erg op m'n zenuwen werken :shock:

#6


 • Gast

Geplaatst op 08 augustus 2005 - 17:26

ik zie het altijd maakt niet uit wat voor het weer het is als ik men ogen dicht doe zie ik het ook ,allemaal licht puntjes

#7

Threshold

  Threshold


 • >100 berichten
 • 113 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 augustus 2005 - 17:43

Het oog zit vol met vloeistof hierin drijven afgestorven bloedvaatjes en cellen, die zie je duidelijk zweven als je naar een sterk verlichte achtergrond kijkt.

Ik denk niet dat het scotomen zijn.

#8

Cycloon

  Cycloon


 • >1k berichten
 • 4810 berichten
 • VIP

Geplaatst op 08 augustus 2005 - 18:15

Het oog zit vol met vloeistof hierin drijven afgestorven bloedvaatjes en cellen, die zie je duidelijk zweven als je naar een sterk verlichte achtergrond kijkt.


Ok hehe, daar heb ik dan dus last van, ik dacht al dat mijn netvlies ofzo beschadigt was :shock:

#9


 • Gast

Geplaatst op 08 augustus 2005 - 19:53

bij mij maakt het eigenlijk niet uit waar ik naar kijk ik zie het overal, ik kijk veel tv en computer veel

#10

Threshold

  Threshold


 • >100 berichten
 • 113 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 augustus 2005 - 20:18

bij mij maakt het eigenlijk niet uit waar ik naar kijk ik zie het overal, ik kijk veel tv en computer veel


Heb geen te hoge oogbol druk, bijvoorbeeld dat je hersenen te groot worden en de ogen naar buiten duwen? Verhoogde schildklier? Zit je niet te veel met het hoofd voorover? Wrijf je telkens in je ogen? Chronische voorhoofdsholte ontsteking?

#11


 • Gast

Geplaatst op 09 augustus 2005 - 15:12

Ik heb er ook last van en ik wordt er knettergek van. Maar het nadeel is dat iedereen het krijgt, maar als je je er niet van bewust bent ze nauwelijks ziet. Het is een soort vertroebeling in je oogvocht en is absoluut niet schadelijk. Ze kunnen operatief verwijderd worden door je oogvocht te vervangen, maar dat raden ze bijna altijd af omdat je daarna kans hebt dat het sneller terugkomt of je kan staar krijgen.
Als je kijkt op google en zoekt op "Mouches Voulantes" of te wel "Floaters" dan zie je zat artikelen staan die hierover gaan. Het is ook mogelijk een laserbehandeling te krijgen, maar dan moet er een foto van je pupil worden gemaakt en in de vergroting moeten ze dan aangetoond kunnen worden. Zijn ze niet te zien op de foto omdat ze te ver in het oog zitten dan is het niet mogelijk. Ik weet dat het psychisch heel veel met je doet want ik ben al 2 weken chagrijnig en je moet er proberen mee te leren leven en er niet op te letten. Voordat ik het had , heb ik er nooit iemand over gehoord en om mij heen blijkt iedereen het wel eens te hebben. Het maakt niet uit of je een bril draagt of goede of slechte ogen hebt of wat dan ook je krijgt het allemaal een keer en het gaat nauwelijks weg. Op internet zijn er petities die getekend kunnen worden zodat men meer onderzoek naar deze "tja een kwaal is het niet" ...deze last gaat doen zodat er een veiligere methode komt om hier van af te komen.
Aanraden van mezelf...kijk er vaak naar en volg ze en probeer ze te zien en wees maar geirriteerd. Op den duur krijg je hier genoeg van en accepteer je het. IK denk dat ik nu bijna in die fase zit en hoe rot het ook is en ik weet dat het echt rot is...je moet er mee leren leven totdat er een veilige methode is om het te verhelpen!

#12

Cycloon

  Cycloon


 • >1k berichten
 • 4810 berichten
 • VIP

Geplaatst op 09 augustus 2005 - 15:14

Ik let er op als ik ergens op de bus zit ofzo, anders heb ik er geen last van ... Altijd als ik er op let ga ik dan zo rond kijken en beweegt het mee, as soms wel grappig om te zien :shock: Maar ik heb gelukkig alleen last van zo een klein streepje en het lijkt de laatste dagen vermindert te zijn ...

#13


 • Gast

Geplaatst op 09 augustus 2005 - 15:44

Als je er echt last van hebt kun je je hier laten behandelen. Zover ik weet zijn zij de specialisten op dit gebied

Prof. Dr. Peter Stalmans
Department Eyehealthcare UZLeuven
Capucijnenvoer 33 3000 Leuven
Tel: +3216-33 26 60
Fax: +3216-33 23 67

Je kan je ook laten behandelen in het UMC (Utrechts Medisch Centrum), maar ze kennen daar de heer Stalmans ook en vinden het een uitstekende dokter!

#14


 • Gast

Geplaatst op 09 augustus 2005 - 15:48

ja dat zeiden de dokters tegen mij ook leer er maar mee leven maar ik kan dat niet het word steeds erger ben heel de dag voort moe omdat alles beweegt dus moet je je op alles veel beter concentreren wist niet dat er mensen deze problemen ook hadden want in het ziekenhuis zeiden ze dat ze de eigenschappen die ik had niet kenden. nou was eigenlijk mijn vraag kunnen hun de troubel zien als ze in je oog kijken ? want daar praten ze nooit over

#15


 • Gast

Geplaatst op 09 augustus 2005 - 16:00

Dit komt zo extreem veel voor iedereen om me heen heeft het wel ...de 1 meer dan de ander. Ik heb er zelf niet veel last van en hem maar 2 puntjes maar daar irriteer ik me al mateloos aan. Als ik naar een witte deur kijk met de zon er op dan zie ik er wel veel. Het houdt mij op dit moment ook nog elke minuut van de dag bezig en als het erger wordt laat ik me er aan behandelen in Belgie want mijn hele leven ermee lopen lijkt me niet. Het enige wat me zorgen maakt is dat er een kans bestaat dat je binnen een jaar netvliesontlastig krijgt en het gezeur dan weer van voor af aan begint inclusief dat je netvliesontlasting erbij hebt waardoor je slechter gaat zien. Er over praten helpt maar gaan ze niet weg mee en het is rot dat je er zelf niks aan kan doen. Ik zit ook liever nu in kamers die minder belicht zijn want dan zie ik ze niet.
Zo'n behandeling moet je goed overwegen en niet zomaar doen. Ik ga me deze week laten informeren wat de risico's nu echt zijn voordat mijn oog dadelijk nog erger wordt en ik er zwaar depressief van raak. Als het zo blijft zoals nu kan ik er mee leven. Als het erger wordt dan wil ik er aan behandeld worden. Zoals ik op andere forums lees hebben sommige het heel erg en midden in hun gezichtsveld. Dus laat je goed voorbereiden en probeer niet te stressen want er bijna iedereen heeft er wel een vorm van!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures