Springen naar inhoud

- - - - -

Sabic wint europese milieuprijs


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 oktober 2009 - 09:06

Het innovatieve project om het plastic afval van flessen duurzaam te hergebruiken van Sabic Nederland heeft 2 oktober 2009 de Europese Responsible Care-prijs gewonnen. De Europese koepelorganisatie Cefic reikt deze prijs jaarlijks uit aan het chemiebedrijf dat het beste project had voor de verbetering van veiligheid, gezondheid, milieu en duurzaamheid. Sabic ontving de prijs vanwege zijn innovatieve manier waarop het afval gebruikt voor de productie van duurzame toepassingen. Eerder dit jaar riep de VNCI dit project van Sabic al uit tot de winnaar van de Nederlandse Responsible Care-prijs (lees het artikel in de Chemie nieuwsbrief van juni 2009).

In het project 'Upcycling of Post Consumer PET Waste' hergebruikt Sabic PET-afval (PolyEthyleen Tereftalaat, dat bijvoorbeeld in plastic flessen voorkomt) voor de productie van de veelgebruikte kunststof PBT (PolyButyleen Tereftalaat), dat in kwaliteit niet onder doet voor traditioneel gemaakte PBT. Hergebruik van de PET-flessen levert een flinke milieuwinst op: zo vindt er bij de productie van PBT 55% tot 75% minder CO2-emissie en energieverbruik plaats. Ook neemt de hoeveelheid afval van PET-flessen drastisch af.

"Wij zijn er buitengewoon trots op om als een van de eerste bedrijven de Europese Champions League op het gebied van duurzaamheid te winnen met dit prachtige product", aldus Sabic-woordvoerder Ad Vos. Ook Sabics technologiemanager Jos van Gisbergen en managing director Elly Burghout zijn trots op de erkenning door Cefic. "Al eerder scoorde SABIC Innovative Plastics hoog op het gebied van Responsible Care met projecten als het terugwinnen van zout uit een afvalstroom en de plaatsing van een hemelwateropvanginstallatie. Met het PET-project laten we zien dat duurzaamheid in alle aspecten van de bedrijfsvoering hoog in het vaandel staat."Bron: VNCI

Bericht: http://www.vnci.nl/v...x#globalcharter

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures