Recordaantal jongens in buitengewoon lager onderwijs

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.135

Recordaantal jongens in buitengewoon lager onderwijs

Bijna één jongen op tien volgt ooit Buitengewoon Lager Onderwijs (BLO). Dat is één van de opmerkelijke vaststellingen van een onderzoek van het steunpunt Studie- en Schoolloopbanen naar de deelname aan het BLO.

Volgens het onderzoek zijn het vooral jongens die BLO volgen. Van al de jongens die in 1995 geboren zijn, zaten er 8,9% op 11-jarige leeftijd (in het schooljaar 2006-2007) in het BLO. Bij de meisjes ging het om 5,7%. Omdat sommige kinderen al vóór de leeftijd van 11 jaar het BLO verlaten, mogen we aannemen dat bijna één jongen op tien ooit BLO volgt.

Verder blijkt dat de deelname aan het BLO tijdens de voorbije twee decennia duidelijk gestegen is. Zo ging bij de generatie die in 1978 geboren is, slechts 5,4% van de jongens en 3,7% van de meisjes op 11 jaar naar het BLO.


Lees meer ... K.U. Leuven


Samenvatting van het rapport (Word)


Volledige rapport (pdf)
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.271

Re: Recordaantal jongens in buitengewoon lager onderwijs

In Nederland is dat véél minder. Niet omdat Nederlandse kinderen minder gedrags- of leermoeilijkheden hebben, maar omdat ze die kinderen, tot wanhoop van de voor dat soort kinderen niet voldoende opgeleide leraren, zoveel mogelijk toch in gewone (en bovendien veel te grote) klassen plaatsen.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Reageer