Springen naar inhoud

Batterij-lader probleem


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Nature

    Nature


  • >25 berichten
  • 52 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2009 - 21:10

In functie van een project ben ik met een aantal andere mensen bezig met het ontwerpen van een wagentje op groene energie. We hebben ervoor geopteerd met behulp van een thermogenerator de benodigde energie te verkrijgen. Helaas is mijn kennis over het gebruik en verbinden van elektronische componenten enigszins beperkt.

De energie die we opwekken zou opgeslagen moeten worden in een batterij. Aangezien de thermogenerator ons een voltage tussen de 9 a 11 V zou opleveren, en batterij-opladers een ingangsspanning van 12V verwachten, zou de spanning dus opgetransformeerd moeten worden (met bijvoorbeeld een DC-DC transformeerder). Het probleem is nu dat de stroomsterkte hierna slechts 0.5A bedraagt. Wij vragen ons af of een batterij-lader wel zal werken als de stroomsterkte zo laag is.

Als alternatief hadden we gedacht een thermogenerator te kopen die een groter voltage zou kunnen leveren (tussen de 9 en 11V). Hiervoor zou echter een temperatuurverschil van 200K gehaald moeten worden, wat moeilijk zal zijn.

Om een lange tekst samen te vatten: Heeft er iemand een idee op welke manier wij het gemakkelijkste/ meest efficiŽnte manier een batterij kunnen opladen als de energiebron een thermogenerator is?

(De gegevens omtrent een aantal thermogeneratoren kunnen hier geraadpleegd worden.)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures