Springen naar inhoud

- - - - -

Gentherapie redt donorlong


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 oktober 2009 - 10:35

Gentherapie redt donorlong80 procent van de potentiŽle donorlongen gaat op dit moment de prullenbak in. Tijdens het overlijden van de donor raken de longen vaak zodanig beschadigd dat zij niet meer bruikbaar zijn voor transplantatie. Wetenschappers hebben nu een behandeling gevonden waarbij zij de longen met behulp van gentherapie weer kunnen oplappen. Die behandeling moet leiden tot een verdubbeling van het aantal beschikbare donorlongen.

Geplaatste afbeelding

Schematische weergave van het systeem om donorlongen 12 uur bij lichaamstemperatuur te kunnen bewaren. Er wordt continue een oplossing van zuurstof, eiwitten en voedingsstoffen rond gepompt. Via het rode slangetjes verlaat deze oplossing de long en komt terecht in het reservoir. Daar wordt, via een gasmengsel in de groene tank, zuurstof uit de oplossing onttrokken. Verder wordt de oplossing verwarmt tot een temperatuur van 37 graden Celsius. Via het blauwe slangetje trekt de zuurstofarme oplossing weer richting de longen. © Dr. Marcelo Cypel

Lees verder: http://www.kennislin...-redt-donorlong

Bron: Kennislink

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures