Springen naar inhoud

- - - - -

Zet zelf je medicijn aan met nieuw implantaat


 • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 19 november 2009 - 10:48

an de Technische Universiteit Eindhoven is een implantaat ontwikkeld om ‘op afroep’ medicijnen toe te kunnen dienen. Dr.ir. Mickey Vertommen fabriceerde een kunststof staafje dat geneesmiddelen vrijgeeft na verwarming. Het wordt onder de huid aangebracht, waarna je de medicijnafgifte met behulp van infraroodlicht aan en uit kunt zetten. Vertommen, die afgelopen maandag promoveerde, heeft met dierproeven laten zien dat dit nieuwe, gepatenteerde concept echt werkt.

Geplaatste afbeelding

Als je altijd pijn hebt in je schouder, kun je iedere dag pijnstillers slikken. Maar dan heb je wel steeds je hele lichaam vol medicijn. Het zou beter zijn er voor te zorgen dat het geneesmiddel alleen dáár komt waar het nodig is. Niet alleen bij chronische pijn trouwens. Ook bij de bestrijding van kanker en de behandeling van allerlei andere aandoeningen zou het een uitkomst zijn.

Lees verder: http://www.kennislin...t=Google Reader

Bron: Kennislink

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

oktagon

  oktagon


 • >1k berichten
 • 4502 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 20 november 2009 - 20:14

En als je de medicijnen onder je rughuid hebt aangebracht en hebt pijn in bijv.je slokdarm,hoe verloopt dan het transport van de geneesmiddelen,zonder dat er onderweg medicijnafgifte plaats vindt,tenzij het transport qua dosering in geisoleerde vorm gebeurt en pas op de plaats -als het zo te sturen is- zijn/functie zal uitoefenen.

Het transport zal via bloedvaten of mogelijk lymfevaten kunnen plaatsvinden,een andere route kan ik zo niet bedenken.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures