Springen naar inhoud

- - - - -

De era van ares?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Lathander

  Lathander


 • >1k berichten
 • 2502 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 november 2009 - 18:33

http://www.kennislin...de-era-van-ares


“The next giant leap has begun.” Zo luidt de veelbelovende slogan van het Constellation-project van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Na het korte, peperdure en zeer succesvolle Apollo-project (1968-1972) en het langdurige maar binnenkort voorbije Space Shuttle-tijdperk (1981-heden) is het binnenkort de beurt aan de Ares-raketten. Terug naar de maan moeten we, en door naar Mars. De eerste Ares-raket is onlangs gelanceerd bij wijze van test, en leek aan de verwachtingen te voldoen. Toch is niet iedereen het erover eens dat het Constellation-project daadwerkelijk een aardverschuiving in de ruimtevaart teweeg zal brengen.

"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

oktagon

  oktagon


 • >1k berichten
 • 4502 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 20 november 2009 - 20:24

Op de Maan ondervindt men bij het lanceren van een raket wel veel minder aantrekkingskracht en zal de startsnelheid een eind onder de 11 km/sec zijn.

Op een ruimtestation halverwege de Maan - ik noem maar wat- is men in het heelal met minimale aantrekkingskracht en kan er -na de gebouwde mogelijkheden in het station- een raket nog eenvoudiger afschieten.

Het probleem dat blijft is de geringe snelheid in de ruimte met de huidige raketten,die,nmm.een max.snelheid kunnen verkrijgen in de buurt van de 150000 km/uur en voor ondernemingen in het heelal zal er met geheel andere methoden moeten worden gewerkt om in de buurt van Sirius te komen die op een afstand van ca.4,5 lichtjaren van ons verwijderd is.

#3

Hildebrand

  Hildebrand


 • >250 berichten
 • 745 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 november 2009 - 14:03

Toch is niet iedereen het erover eens dat het Constellation-project daadwerkelijk een aardverschuiving in de ruimtevaart teweeg zal brengen.


En dat is nog zacht uitgedrukt. Obama lijkt van het hele project af te willen. De vertragingstactiek m.b.t. de besluitvorming is daar een indicatie voor. Het project komt chronisch geld tekort. Het Augustinepanel, dat in opdracht van Obama de verschillende mogelijkheden heeft doorgenomen voor het tijdperk na het ruimteveer, kwam tot de conclusie dat er nog wel een paar miljard dollar jaarlijks moet worden bijgelegd wil men de doelstellingen waarom het Constellationproject is opgestart, behalen (=> o.a. landing op de maan in 2020).

De Ares I is natuurlijk ook wel een beetje een ongeloofwaardig beestje. De eerste trap bestaat uit een enkele duwraket die ook - maar dan samen met een ander exemplaar, gebruikt wordt bij het ruimteveer. Bijnaam van Ares I: the stick. Nadelen zijn de buitenproportionele trillingen die bij de start optreden (orgelpijpeffect) en het vervaarlijke wiebelen van de raket vlak voordat deze de hoogte in gaat.
De juiste vraag is de vraag die uit objectiviteit geboren wordt.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures