Springen naar inhoud

Opname vreemd dna door cel bevorderen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

die hanze

  die hanze


 • >250 berichten
 • 508 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 november 2009 - 13:42

als men bij ggo's het juiste gen heeft ingebracht, moet de cel dit nog opnemen in haar genoom.
Nu is mijn vraag zijn er manieren om dit proces kunstmatig te vergemakkelijken of gebuert dit spontaan door de cel zelf? Heeft de cel ook geen enzymen om vreemd dna af te breken?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 21 november 2009 - 14:12

Een GGO hoeft niet perse te bestaan uit een extra ingebracht gen in het chromosoom. Er kunnen genen verwijderd worden, maar er kunnen ook episomen worden gebruikt. Dat even als side-note. Hoe dan ook, wanneer DNA in het chromosoom ingebracht moet worden. Hiervoor zijn meerdere manieren bekend. Door gebruik te maken van retrovirussen. Door je gen in dit virus te plaatsen kan je het uiteindelijk in je chromosoom krijgen. Een andere veelgebruikte techniek is homologe recombinatie. Specifiek voor de zebravis worden er een aantal technieken gebruikt, denk aan de Tol2 (artikel allert). Tol2 is een transposon, en door een gen met een dergelijke sequentie te labelen en dit vervolgens te injecteren in de cell stadium van de zebravis, kan je dit DNA in het chromosomale DNA laten intergreren. Direct een DNA fragment (zonder Tol2 sites) injecteren levert vaak expressie op in de host, echter dit zal veelal niet worden doorgegeven aan de nakomelingen.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures