Springen naar inhoud

Galvaniseren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Garscheikundeforum

    Garscheikundeforum


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 november 2009 - 15:18

Wij zijn er achter gekomen, dat bibliotheken en het internet alleen zeer oppervlakkige informatie over galvaniseren bieden. Wij zoeken, naast algemene info over galvaniseren, in het speciaal informatie over de volgende zaken: Welke methoden van galvaniseren er in de industrie worden toegepast, dus hoe galvaniseren in werkelijkheid wordt toegepast, op grote schaal, en niet de versimpelde weergave uit de scheikundeles, en welke voor- en nadelen deze methoden hebben (zuurbestendigeheid, kosten, duurzaamheid, gezondheid, milieubelasting etc.) Verder zijn wij geÔnteresseerd in de specifieke eigenschappen van verschillende galvano-lagen van de volgende metalen en de oorzaken hiervan: Zink, tin, chroom, nikkel en koper. Tevens hebben we verschillende malen op het internet gelezen, dat Chloor-ionen (Cl-) galvano-lagen kunnen aantasten. Wij hebben hier echter nergens een verklaring voor kunnen vinden (en onze scheikundeleraar evenmin). Ten slotte hopen wij dat iemand ons misschien een goede bron van algemene informatie over galvaniseren kan aanraden of kan helpen te verkrijgen.

Daarnaast zijn wij bij de proef tegen het volgende opgelopen: Als proef gaan wij gelijke ijzeren plaatjes met verschillende metalen galvaniseren. Vervolgens zullen wij proberen deze laag in salpeterzuur weer op te lossen, om de zuurbestendigheid te testen. De mate van oplossing wilden wij bepalen door het gewicht voor en na te vergelijken. We hebben echter geprobeerd, als eerste poging, de gegalvaniseerde koperlaag van een ijzeren plaatje in zuur op te lossen. Het totaalgewicht was na de periode in het zuurbad alleen toegenomen. Hoe kan dit?

Ook kunnen wij aan de in serie geschakelde stroom meter zien, dat tijdens het galvaniseren de stroomsterkte constant verandert, terwijl we een vaste stroomsterkte op de spanningsbron hebbben ingesteld. Hoe kan dit?

Veranderd door Garscheikundeforum, 24 november 2009 - 15:25


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures