Springen naar inhoud

Deel hersenen tijdens knipperen uitgeschakeld


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Comm

    Comm


  • >100 berichten
  • 128 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juli 2005 - 09:16

Waarom merk je het niet als je met je ogen knippert? Die vraag hebben wetenschappers van de Londense universiteit beantwoord. Je knippert gemiddeld tien tot vijftien keer per minuut met je ogen, maar toch merk je dat niet als je er niet op let. Volgens de onderzoekers komt dat omdat een deel van je hersenen wordt uitgeschakeld als je knippert. Door dit 'visuele deel' uit te schakelen, merk je dus niet dat het totaal donker wordt tijdens het knipperen.

Een onwillekeurige knipoog duurt tussen de 100 en 150 milliseconden. Het knipperen doe je vooral om het oog te bevochtigen. "Normaal gesproken zou je het toch onmiddellijk merken als de wereld om je heen helemaal donker wordt, zeker als dat enkele keren per seconden gebeurt", aldus hoofdonderzoeker Davina Bristow. Ze vermoedt nu dat een deel van de hersenen dus even worden uitgeschakeld om dit effect te verdoezelen, zodat je er geen last van hebt. Eigenlijk ervaar je dus een 'mini black-out'.

bron http://news.bbc.co.u...lth/4714067.stm

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures