Springen naar inhoud

Carbon & grafiet


 • Log in om te kunnen reageren

#1

endbringer

  endbringer


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 14 december 2009 - 22:41

Beste,
Ik ga wss wel een domme vraag stellen , maar ik heb al een tijdje liggen zoeken en ik vraag me echt af wat het verschil is tussen carbon en grafiet?
is koolstof het nederlandse woord voor carbon?
ik was ook aan het opzoeken over carbon en ik zag deze zin staan :
"We buy in carbon fibre in a flat form called prepreg. That is short for pre-impregnated. Simply, the carbon fibre arrives as a wide tape, on a roll with fibres and resin mixed in metered quantities."
ik vraag me af wat die tape is en wat pre impregnated is en wat de vertaling is van carbon fibre tape en van resin
alvast bedankt !

(sorry als ik dit op een verkeerd deel vh forum heb gepost)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

physicalattraction

  physicalattraction


 • >1k berichten
 • 3252 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 16 december 2009 - 09:49

Carbon is inderdaad het Engelse woord voor koolstof. Koolstof is het element C en komt in verschillende vormen voor in de natuur, afhankelijk van hoe de C-atomen met elkaar gebonden zijn. Een voorbeeld is grafiet, dit is het gedeelte waarmee je schrijft in een potlood, maar wordt ook voor andere doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld als smeermiddel voor lagers. Een ander bekend voorbeeld is diamant, dit bestaat ook enkel uit C-atomen, maar die zijn dan op een speciale manier gebonden. Andere 'hippe' materialen die bestaan uit koolstof zijn grafeen, koolstof nanobuisjes (nanotubes) en fullerenen (buckyballs).

Over carbon fibres kan ik je helaas minder vertellen, ik weet alleen dat resin Engels is voor hars, maar dat had je zelf waarschijnlijk ook al opgezocht.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures