Snelheid bevriezen van water (afh van t)
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 9
Snelheid bevriezen van water (afh van t)
Wanneer een beker met 1 liter H2O van 30°C over een groot metaaloppervlak met een grote massa bij -10°C, gaat het H2O langzaam bevriezen. Wanneer hetzelfde wordt gedaan met H2O van 80°C, wordt er bijna onmiddellijk ijs gevormd.
Hoe komt dat juist? Het moet ergens iets te maken hebben met energie maar ik vraag mij af hoe dit komt.
Was examenvraag vorig jaar eerste Bach Ind ing.
grtz
Hoe komt dat juist? Het moet ergens iets te maken hebben met energie maar ik vraag mij af hoe dit komt.
Was examenvraag vorig jaar eerste Bach Ind ing.
grtz
-
- Berichten: 8.614
Re: Snelheid bevriezen van water (afh van t)
Ken je het Mpemba-effect?
Geloof niet alles wat je leest.
Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!
Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!
-
- Berichten: 9
Re: Snelheid bevriezen van water (afh van t)
Ik had er al eens van gehoord maar we hebben er niets van gezien in onze cursus algemene en anorganische chemie.Ken je het Mpemba-effect?
Is dit fenomeen niet te verklaren op basis van calorimetrie?