Springen naar inhoud

- - - - -

Turks tunnelproject veel duurder door archeologische vondsten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 31 december 2009 - 10:40

Archeologie komt vaak met een prijs. In Turkije wordt het Marmaray-project – een ondergrondse trein die de Aziatische en Europese kanten van Turkije met elkaar verbinden – 4,5 jaar stilgelegd, omdat er archeologische vondsten zijn gevonden. Dit kost minimaal 350 miljoen euro.

Geplaatste afbeelding

De tunnel wordt nu pas op 28 oktober 2013 voltooid. Door de inflatie en het veranderende economische klimaat is het 700 miljoen euro kostende project 50% duurder geworden. Oorspronkelijk ging de overheid uit van prijzen in 2006.

Maar misschien is dat het ook allemaal wel waard. Door archeologische vondsten op de zeebodem zijn wetenschappers erachter gekomen dat de historie van Istanbul niet 2.700 jaar geleden, maar 8.500 jaar geleden begon. Er zijn oude muren gevonden, duizenden relikwieën, een kerk en 33 schepen. Veel van deze objecten en gebouwen komen uit de Byzantische tijd. Daaronder vonden wetenschappers nog een laag met vier menselijke skeletten en houten wapens en meubels, vermoedelijk 8.500 jaar oud.

Bron: Scientias

Lees verder: http://www.scientias...e-vondsten/1953

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures