Springen naar inhoud

Hoe kan ik zien of mijn sluierstaart een man of vrouw is?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Cagri

  Cagri


 • 0 - 25 berichten
 • 6 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 09 januari 2010 - 12:08

hoe kan ik zien of mijn sluierstaart een man of vrouw is? ik heb er 2. en ik zal blij zijn als het een mannetje en een vrouwtje zijn. En wanneer is de paartijd?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8398 berichten
 • VIP

Geplaatst op 09 januari 2010 - 14:16

Een sluierstaart is een goudvis. Bij een goudvis net zoals bij zebravissen is een vrouwtje van het mannetje te onderscheiden door te letten op de vorm. Een vrouwtje heeft over het algemeen een iets dikkere buik als ze geslachtsrijp zijn.

Ze zijn geslachtsrijp wanneer ze ongeveer een jaar oud zijn. In goede condities kunnen ze in een aquarium elk moment paren (goede beluchting en verversing van water + water van ongeveer 20-28 graden). Paren kan zeker 1 keer per week, en bij elke paring kunnen ~100 eitjes worden gelegd.

Ik weet niet wat je met deze eitjes zou willen doen, mocht je ze willen eten als kaviaar zijnde dat is niet aan te raden, mocht je ze willen fokken dan is hier dusdanige expertise en set-up voor nodig dat je dit beter aan de professionals over kan laten.

Los daarvan, mocht je je vissen in een vissenkom houden dan zullen ze zich niet voortplanten doordat ze te weinig ruimte hebben, te lage temperatuur, te veel gifstoffen en te weinig zuurstof.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures