Springen naar inhoud

Wat studeren


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 06 augustus 2005 - 21:12

Volgend jaar ga ik naar gent studeren. Ik twijfel nog over de richting.

Het wordt 'biologie' of 'biochemie en biotechnologie'.
Ik denk dat er meer toekomst in de laatste richting zit.
Ik denk dat heel wat afgestudeerde biologen moeilijk werk vinden, of slechtbetaald werk.

Klopt dit of hebben beide richtingen evenveel toekomstperspectief en kan er me daar iemand iets meer over zeggen. Als iemand zelf deze richtingen volgt in gent, kunnen jullie dan aub jullie bevindingen daarover eens vermelden.

Ik dank jullie zeer!
Aaron

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8405 berichten
 • VIP

Geplaatst op 06 augustus 2005 - 21:57

Ik kan zelf alleen over het HBO spreken, over het algemeen is er zat werk te vinden in biochemie en technologie. Dit kan echter over 5 jaar al weer anders zijn. Hier zijn de verwachtingen echter niet naar.
"Meep meep meep." Beaker

#3

Friend of the Stars

  Friend of the Stars


 • 0 - 25 berichten
 • 15 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 06 augustus 2005 - 22:04

Tja, ik weet ook niet precies hoe dat in elkaar steekt...

Ik weet wel dat mijn buurvrouw universitair biologie gestudeerd heeft, en moeilijk aan een baan kan komen... en dat ligt niet aan de leeftijd, diplomaís, medische problemen of iets dergelijks...

Ik denk dat met de opleiding biologie de kans op een baan niet zo heel groot is. Dit heeft mijn buurvrouw laatst nog bevestigd. Volgens haar hebben meerdere afgestudeerde medestudenten moeite met het vinden van een baan. Ik weet trouwens niet in welke richting. (Onderzoek, educatief, communicatief, welke specialisaties?)
Dit is in ieder geval in Nederland het geval...

Ik denk dat qua werkgelegenheid bij biochemie /technologie het banenaanbod groter is. Ik vind echter dat je altijd moet gaan studeren wat je het meest aanspreekt, maar dat is mijn mening. Ik begrijp natuurlijk ook wel dat je let op de werkgelegenheid, en dit is ook zeker niet onverstandig!

Ik zelf volg op dit moment de lerarenopleiding voor biologie in Amsterdam. Het bevalt me daar reuze, alleen vind ik de biologie zo leuk, dat ik overweeg toch een andere opleiding te gaan doen, aangezien ik graag meer met biologie aan de slag wil...

Maar goed, dat is een ander verhaal.
Natuurlijk weet je decaan ook heel goed hoe het zit met de werkgelegenheid. (dat is zijn werk tenminste..)

In ieder geval, succes met je verdere oriŽntatie!

#4

BioLog

  BioLog


 • >100 berichten
 • 116 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 augustus 2005 - 10:33

Ik ben het met WM eens dat het enorm kan verschillen met de banenmarkt. Het is inderdaad zo dat het om de 5 a 10 jaar de markt veranderd. Maar om te zeggen dat het nu goed gaat met de banen..beslist niet. Het is nog nooit zo slecht geweest. In de Randstad in Nederland is het nog te doen. Maar zit je daar buiten dan is de kans groot dat je niet aan de bak komt.
De keuze voor biologie, biochemie of biotechnologie is om het even. Je kunt met alle 3 de opleidingen terecht bij welke baan dan ook.
Biochemie en biotechnologie is al helemaal niet verschillend van elkaar.
De een doe je respectievelijk in een 'vaatje' en de ander in een 'vat'.
BioLog.nl Life Sciences and BioNews

#5

Cassanne

  Cassanne


 • >1k berichten
 • 1349 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 augustus 2005 - 11:14

Wat wil je later doen als werk? Dat is de belangrijkste vraag. Carriere maken in het onderzoek? Dan zou ik voor de biotechnologie gaan.

Weet je het nog niet of denk je meer in de richting van lesgeven, dan zou ik kiezen voor Biologie, dan kan je later alsnog specialiseren.
Give a man a fire, and he's warm for a day. Set him on fire, and he's warm for the rest of his life!

#6


 • Gast

Geplaatst op 07 augustus 2005 - 11:23

Normaal kan ik de eerste drie jaar bachelor in de biologie volgen, en dan overstappen naar biochemie/biotechnologie. Mits ik in het derde jaar de keuzevakken in die richting kies.

Ik zou graag werk vinden in de onderzoekssector, niet in het onderwijs.
Biologie is vast een zeer boeiende richting, maar de toekomstperspectieven zien er niet zo goed uit. Daarom zou ik dus mijn master kunnen doen in de biochemie/biotech.

Komt hier echt niemand op het forum die in gent naar school gaat, of zitten hier allemaal hollanders :shock:

#7

mochila

  mochila


 • >100 berichten
 • 166 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 augustus 2005 - 12:47

Normaal kan ik de eerste drie jaar bachelor in de biologie volgen, en dan overstappen naar biochemie/biotechnologie. Mits ik in het derde jaar de keuzevakken in die richting kies.

Ik zou graag werk vinden in de onderzoekssector, niet in het onderwijs.
Biologie is vast een zeer boeiende richting, maar de toekomstperspectieven zien er niet zo goed uit. Daarom zou ik dus mijn master kunnen doen in de biochemie/biotech.

Komt hier echt niemand op het forum die in gent naar school gaat, of zitten hier allemaal hollanders   :shock:


hoi, ik zit in gent op de universiteit en studeer biomedische wetenschappen, dit is ook om later in het onderzoek te gaan , maar dan specifiek op de mens gericht en niet op plantkundig of dierkundig gebied
je kan natuurlijk ook biomedische starten en na 3 jaar overstappen op biochemie / biotech
het is wel te zien of je je geÔnteresseerd voelt door alles wat met het menselijk lichaam te maken heeft, of eerder planten en dieren en het ganse fauna en flora gebeuren.
ik denk wel dat je als bioloog weinig werk zult vinden, behalve dan in het onderwijs.
als je liever in het onderzoek gaat zou ik de andere optie nemen.
ga je in ieder geval nog eens goed informeren, ga praten met studenten uit de verschillende richtingen en vraag hoe zij dit ervaren ed
ik wens je veel succes ;)
ik kan je wel zeggen dat biomedische ook een leuke richting is , niet echt het eerste jaar, maar naar verdere jaren toe wel
veel succes ermee
groetjes
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures