Springen naar inhoud

- - - - -

Heeft marslander phoenix de winter doorstaan?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Lathander

  Lathander


 • >1k berichten
 • 2502 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 januari 2010 - 20:19

http://allesoverster...;view_records=1


Vanaf maandag 18 januari gaat de Amerikaanse ruimtesonde Mars Odyssey luisteren naar mogelijke zwakke signalen van de Marslander Phoenix, die sinds 2008 in het noordpoolgebied van de planeet Mars staat. Meer uit nieuwsgierigheid dan wat anders, want de elektronica van Phoenix is eigenlijk niet berekend op de extreem lage temperaturen van de zojuist afgelopen winter.

In het extreem onwaarschijnlijke geval dat Phoenix de Marswinter heeft doorstaan, zal hij een vast ritueel volgen. Zodra zijn zonnepanelen voldoende energie leveren, zal hij regelmatig contact proberen te leggen met een van de ruimtesondes die om Mars draaien. Odyssey zal de komende maanden verschillende malen op een hoogte van enkele honderden kilometers het landingsgebied van Phoenix passeren en is in principe in staat om de signalen van de Marslander op te vangen. Als dat wonder zich inderdaad voltrekt, zal Odyssey informatie over de toestand van Phoenix proberen te verzamelen


Samenvatting hier is het volledige artikel. Enkel fototje niet overgenomen.

Veranderd door Evil Lathander, 12 januari 2010 - 20:20

"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 januari 2010 - 14:49

Ruimtesonde Odyssey op zoek naar Marslander

Geplaatste afbeelding

UTRECHT/PASADENA - De Amerikaanse ruimtesonde Mars Odyssey gaat vanaf maandag luisteren naar mogelijke signalen van Marslander Phoenix.

Dat meldt Astronieuws op haar website op basis van gegevens van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Phoenix staat sinds 2008 in het noordpoolgebied van de planeet Mars.

NASA is benieuwd of de elektronica van Phoenix de extreme koude van de winter op Mars heeft ‘overleefd’. Dat is niet erg waarschijnlijk want de apparatuur is niet berekend op dergelijke extreem lage temperaturen.

Mocht het wel zo zijn dan zal de Marslander, zodra de zonnepanelen voldoende energie opleveren, regelmatig contact proberen te maken met een van de sondes die om de planeet heen draaien.

De Mars Odyssey gaat de komende maanden een aantal malen op enkele honderden kilometers hoogte over de Phoenix heen. Zit er nog ‘leven’ in de Marslander dan zal de ruimtesonde informatie van Phoenix proberen te verzamelen.

Bron: De Volkskrant

Lees verder: http://www.volkskran...t=Google Reader

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures