Springen naar inhoud

Suggestie nieuw forum/functionaliteit


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Miels

  Miels


 • >5k berichten
 • 14933 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 10 augustus 2005 - 09:36

Regelmatig wordt door een enthousiaste gebruiker het idee geopperd om een nieuw forum of een nieuwe functie aan het forum toe te voegen. Bij deze ons beleid hierover:

Suggestie nieuw forum

Zoals we het nu inschatten kunnen alle (wetenschappelijke) onderwerpen een plaats vinden in de beschikbare fora. Mocht dat niet zo zijn, laat het dan weten.

Wanneer blijkt dat in 1 van de beschikbare fora een grote hoeveelheid berichten over een specifiek (deel-)onderwerp gaat of op andere wijze onder eenzelfde noemer is te schuiven, wordt door het team bekeken of het interessant is om hier een apart forum voor aan te maken.

Waarom hanteren we dit systeem?
 • Het is dan duidelijk dat er zeker voldoende animo is
 • Niets zo vervelend als een leeg forum
  Op deze manier kunnen bij het aanmaken van het forum al de bestaande berichten over het onderwerp naar het forum verplaatst worden. Dit geeft een grotere kans op continuiteit van het betreffende forum
 • Zo lang mogelijk "kruisbestuiving"
  Wanneer mensen een forum bezoeken valt hun ook vanzelf ook op de andere posts in het betreffende forum. Een klein forum heeft zo het probleem dat het ook klein blijft: er komen niet veel mensen en dus komen er ook weinig reacties op de posts. Wanneer deze berichten deel uit maken van een groter forum is de kans op een reactie ook groter.
  Pas wanneer het de overzichtelijkheid ten goede komt wordt het (deel-)onderwerp afgesplitst naar een eigen forum.
Kortom: er komt pas een apart forum voor iets als er al veel berichten over het onderwerp bestaan in 1 of meerdere andere fora.

Suggestie nieuwe functionaliteit
Het gebeurt zo nu en dan dat een gebruiker een idee heeft om de functionaliteit van wetenschapsforum te verbeteren of uit te breiden met bepaalde functionaliteit.

Nu staan we uiteraard altijd open voor verbeteringen. Om dit in de praktijk echter mogelijk te maken is het handig als je bij het indienen van een dergelijk verzoek wat tijd steekt in je post. We stellen de volgende informatie op prijs:
 • Beschrijving
  wat wil je precies
 • Argumenten voor en tegen
  Probeer alvast zoveel mogelijk voor- en nadelen op te sommen. Gedurende een eventuele discussie over je voorstel zullen er ongetwijfeld nog meer opduiken, maar het geeft in ieder geval al aan dat je er goed over hebt nagedacht en dat je vindt dat de genoemde voordelen belangrijker zijn dan de nadelen
 • Implementatie
  Kijk of je een manier weet om je voorstel te implementeren. De vrijwilligers van het forum kunnen wel een programmeren, maar als dat niet nodig is doen we het natuurlijk liever niet. Voor de forumsoftware die we gebruiken zijn al veel uitbreidingen geschreven en gepubliceerd. Kijk bijvoorbeeld eens rond tussen deze modificaties. Als je iets hebt gevonden, geef dan even een link, de titel van de modificatie en kopieeer de beschrijving.
Post je suggestie vervolgens als nieuw onderwerp hier in het feedbackforum, en je ziet vanzelf hoe de andere bezoekers erover denken.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Lady

  Lady


 • >25 berichten
 • 53 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2005 - 17:21

:shock: Hoi Miels...
vlg. mij is het geheel van de topics =het forum.
Dit forum heet: Wetenschapsforum.
De aparte index onderwerpen heten:Topics.
En onder elke topic's vind je de Tread's/Draadjes.
die de andere forummers er onder zetten.

Als het niet zo is hoor ik het graag.
Maar een nieuw forum willen maken...klinkt erg raar.
Als je een nieuw Topic (onderwerp) bedoeld op de index.
Groetjes van Lady :wink:
Ik ben geen wetenschapper, heb wel veel belangstelling voor van alles. Ik hoop veel te leren van de mede forummers

#3

Lala

  Lala


 • >1k berichten
 • 3149 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 oktober 2005 - 17:38

De verwarring is te begrijpen, maar kijk maar eens op de frontpage. Boven wat jij verschillende topics noemt, staat het kopje "forum" Zo is er een klassiek natuurkunde forum, een scheikundeforum, etc. Topics en threads zijn 1 en hetzelfde ding.
Appareo decet nihil munditia?

#4

Bart

  Bart


 • >5k berichten
 • 7224 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 oktober 2005 - 18:21

In het engels heet het geheel een Discussion Board, die bestaat uit enkele fora. Daarin bevinden zicht topics of onderwerpen die bestaan uit berichten (posts).
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#5

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48218 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 26 oktober 2005 - 20:47

misschien een ideetje voor een nieuw forum:


Er lopen op verschillende fora verschillende topics, die regelmatig fors afdwalen van de ene alternatieve energiebron naar de andere. Zou dit spul allemaal bij elkaar in n forum terechtkomen, wordt dat m.i. al heel wat beter vermeden.

Energievoorziening.

Koolzaad
wind
kernenergie
waterstof
waterkracht
geothermie
etc.

EDIT>>>> 15/11/05
en plak er dan maar gelijk van die vakgebiedoverstijgende zaken als milieu bij. Klimaat, energievoorziening en milieu???
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#6

Invictus

  Invictus


 • >250 berichten
 • 364 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2006 - 12:39

Qua functionaliteit lijkt mij een kalender van 't een of ander handig. Er zijn vaak dingen te beleven in het land en op de tv/radio dus een systeem waarin gebruikers intressante dingen op gebied van wetenschap kunnnen raporteren in het systeem van een kalendrisch geheel lijkt me mooi. Zo komen een aantal van ons ook nog eens de deur uit en wordt de kans dat je die vette aflevering van bbc-horizons mist kleiner.

Er zal vast wel een phpbb plugin/mod zijn maar de officiele site is nu plat dus ik kan geen voorbeeld aandragen.
If the Creator had said, "Let there be light" in Ankh-Morpork, he'd have gotten no further because of all the people saying "What colour?"

#7

Napoleon Dynamite

  Napoleon Dynamite


 • >250 berichten
 • 778 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 maart 2006 - 14:24

kans dat je die vette aflevering van bbc-horizons mist kleiner.

[Idee]
In het idee zit wel wat in maar ik zou eerder een gebruiker(s) aanduiden die in het tv-boekje leuke wetenschappelijke getinte programma's opzoekt(en) en deze dan als het ware "verkopen", aantrekkelijk maken.
[Opties]
Eventueel een topic openen, informatie gaan opzoeken, vragen stellen na de uitzending, programma's linken aan huidige topics...
[Vragen]
De grote vraag is natuurlijk of daar wel genoeg interesse in is, of er wel genoeg wetenschappelijke programma's zijn en dat er mensen zijn die het tv boekje willen uitpluizen en daar reclame voor maken.
An diesem Beispiel sehen Sie, meine Damen und Herren, dass Politiker, die die Nase vorn haben, Intellektuelle ins Schlepptau nehmen knnen

#8

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 27 maart 2006 - 15:38

De naam van het topic zegt het al. Ik zou graag een forum zien waarin alles mbt tot duurzame ontwikkeling in samenvalt. Ik denk hierbij aan zaken als alternatieve energiebronnen, technologische ontwikkelingen mbt tot aandrijftechnieken, effecten van de mens op het klimaat, waterstoftechniek, peak oil, enz.  
Nu worden deze onderwerpen verspreid over algemeen technisch, scheikunde en deels natuurkunde geplaatst. Als dit geclusterd wordt in 1 subforum, komen er misschien meer ideen los.


Ik denk dat het beste is om gewoon een onderwerp te beginnen over bijvoorbeeld alternatieve energiebronnen, en daarin snelkoppelingen te maken naar andere onderwerpen van gesprek. Dus je start een topic over alternatieve energiebronnen in "alledaagse wetenschap" en breng snelkoppelingen aan naar een onderwerp bijvoorbeeld over windmolens in klassieke-wetenschap. En biomassa in biologie etc.. je kunt dus gewoon dit forum gebruiken om een 'netwerk' op te stellen.

Als je dan laat zien dat er veel aandacht aan word besteed, weet ik zeker dat het mod-team er wat voor kan gaan maken, en bijvoorbeeld sticky maakt, of een eigen forum geeft.

Dus ik stel voor dat jullie (de gebruikers) bij het starten van een onderwerp dat zo breed is, naar onderwerpen te linken die er mee te maken hebben.

Zonder content wordt er moeilijk een nieuw forum gestart.

#9

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48218 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 27 maart 2006 - 16:44

sorry voor deze lange post, maar zie de laatste halve meter als bijlage. :roll:

Dat snelkoppelingen-idee zie ik niet zo zitten, ik wil juist vermijden het hele forum te moeten gaan doorzoeken naar ecologische achtergrond.

Het probleem is niet dat een bepaald topic zo breed is, het probleem is dat het begrip ecologie zo breed is dat de onder deze noemer vallende topics nu verdeeld zijn over meerdere fora omdat het hele begrip ecologie (een benadering van een samenvatting van duurzaam / energie / klimaat)een afgeleide wetenschap is, die zwaar leunt op fysica, chemie, techniek en biologie, niet te vergeten economie en zelfs op sociologie/politicologie. Er staat dus al veel overal verspreid in fora, en mijns inziens in elk geval tamelijk ineffectief.

De PurpereWolf schreef:

Zonder content wordt er moeilijk een nieuw forum gestart.

Voila
hieronder dan links naar een stuk of 70 redelijk relevante topics van de afgelopen drie maanden. Ik zal er nog wel over het hoofd hebben gezien, anderzijds staan enkelen hier misschien ook minder terecht.

qua brede verspreiding lijkt me een samenbrengen zinvol. Qua aantal (60-70 topics in drie maanden) slaat dit zeker geen verkeerd figuur. Verder verwacht ik dat de belangstelling toeneemt zodra ze verzameld zijn in n forum, maar dat is intuitie.

theorie-ontwikkeling:
http://www.wetenscha...showtopic=16811
http://www.wetenscha...showtopic=24149
http://www.wetenscha...showtopic=24830
http://www.wetenscha...showtopic=22772
http://www.wetenscha...showtopic=17232
http://www.wetenscha...showtopic=18950
Klassieke natuurkunde
http://www.wetenscha...showtopic=25229
http://www.wetenscha...showtopic=24504
http://www.wetenscha...showtopic=23063
http://www.wetenscha...showtopic=22684
http://www.wetenscha...p?showtopic=536
http://www.wetenscha...showtopic=20080
http://www.wetenscha...showtopic=19780
http://www.wetenscha...showtopic=15271
Moderne natuurkunde
http://www.wetenscha...showtopic=16819
scheikunde
http://www.wetenscha...showtopic=24691
http://www.wetenscha...showtopic=23828
http://www.wetenscha...showtopic=23417
http://www.wetenscha...showtopic=13966
http://www.wetenscha...showtopic=12940
http://www.wetenscha...showtopic=22274
http://www.wetenscha...showtopic=20348
http://www.wetenscha...showtopic=18564
http://www.wetenscha...showtopic=18616
http://www.wetenscha...showtopic=17347

biologie
http://www.wetenscha...showtopic=23965
http://www.wetenscha...showtopic=22010
http://www.wetenscha...showtopic=21415
http://www.wetenscha...showtopic=20434
http://www.wetenscha...showtopic=20529
http://www.wetenscha...showtopic=18817
http://www.wetenscha...showtopic=18518
alledaagse
http://www.wetenscha...showtopic=25602
http://www.wetenscha...showtopic=25595
http://www.wetenscha...?showtopic=4692
http://www.wetenscha...showtopic=22979
http://www.wetenscha...showtopic=21747
http://www.wetenscha...showtopic=24195
http://www.wetenscha...showtopic=23594
http://www.wetenscha...showtopic=21875
http://www.wetenscha...showtopic=23150
http://www.wetenscha...showtopic=22954
http://www.wetenscha...showtopic=22954
http://www.wetenscha...showtopic=22773
http://www.wetenscha...showtopic=22351
http://www.wetenscha...showtopic=22315
http://www.wetenscha...showtopic=21838
http://www.wetenscha...showtopic=21749
http://www.wetenscha...showtopic=21438
http://www.wetenscha...showtopic=20635
http://www.wetenscha...showtopic=20127
http://www.wetenscha...showtopic=18289
http://www.wetenscha...showtopic=18640
http://www.wetenscha...showtopic=17177
http://www.wetenscha...showtopic=17783
http://www.wetenscha...showtopic=18868
http://www.wetenscha...showtopic=18918
http://www.wetenscha...showtopic=18013
http://www.wetenscha...showtopic=18538
politicologie
http://www.wetenscha...showtopic=12075
http://www.wetenscha...showtopic=18846
huiswerk
http://www.wetenscha...showtopic=25530
http://www.wetenscha...showtopic=25465
http://www.wetenscha...showtopic=24865
http://www.wetenscha...showtopic=23881
http://www.wetenscha...showtopic=23657
http://www.wetenscha...showtopic=22305
http://www.wetenscha...showtopic=23021
http://www.wetenscha...showtopic=20385
http://www.wetenscha...showtopic=21715
http://www.wetenscha...showtopic=21040
http://www.wetenscha...showtopic=19957
http://www.wetenscha...showtopic=18917
http://www.wetenscha...showtopic=18026
http://www.wetenscha...showtopic=17703
http://www.wetenscha...showtopic=17336
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#10

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16982 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 27 maart 2006 - 16:51

Jan, bedankt! Je hebt me zojuist een hoop werk bespaard.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#11

Bas

  Bas


 • >250 berichten
 • 824 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 maart 2006 - 22:52

Heb je tijd teveel Jan..?? :roll:
Ik wou dat ik een elektron was, dan kon ik altijd paren

#12

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48218 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 28 maart 2006 - 08:42

Heb je tijd teveel Jan..??  :roll:

nee, een forum te weinig :P

maar dat was op een uurtje bij elkaar geklikt. Ik heb er niet veel ingekeken, de meeste ken ik wel, puur op titel bij elkaar geraapt. Er zal best een missertje tussen zitten.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#13

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16982 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 28 maart 2006 - 08:53

Maar toch, een gemiddelde van ruim 2 topics per dag is niet mis.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#14

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48218 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 28 maart 2006 - 09:03

Maar toch, een gemiddelde van ruim 2 topics per dag is niet mis.


60 topics in drie maanden is ongeveer 0,6 topic/dag. Dat is nog niet weinig. Anderzijds verwacht ik dus dat dat ook nog wel een beetje groeit als dat bij elkaar staat.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#15

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16982 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 28 maart 2006 - 09:08

Oeps, 3 maanden :roll:
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures